ABD Genelkurmay Başkanı, Pompeo ile çelişti: Kovid-19’un Vuhan’daki laboratuvardan çıktığına dair kanıt yok

Orgeneral Milley, kanıtların ağırlıklı olarak Kovid-19’un kasıtlı olarak sızdırılmadığını gösterdiğini ifade etti

Fotoğraf: Reuters

ABD’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Çin’in Vuhan’daki laboratuvardan çıktığı yönündeki iddialarına ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley açıklamalarda bulundu.

Savunma Bakanı Mark Esper ile Pentagon’da düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Orgeneral Milley, kanıtların ağırlıklı olarak virüsün kasıtlı olarak sızdırılmadığını gösterdiğini söyledi

 Virüs'ün Vuhan'daki laboratuvardan sızdığını gösteren deliller olmadığını ifade eden Milley, şunları kaydetti:

Burada üç temel soru var. Bir, bu virüs doğal mı insan yapımı mı veya insanın elindeki bir prosedürle mi sızdırıldı? Bu konuda kesin bir sonuç henüz yok ancak daha önce yaptığım açıklama halen geçerli, kanıtlar ağırlıklı olarak doğal olduğunu; insan yapımı olmadığını gösteriyor. İkinci soru ise kazara mı dışarı sızdı; yoksa kasıtlı olarak mı çevreye bırakıldı? Bu konuda da elimizde kesin bir kanıt yok ancak kanıtlar ağırlıklı olarak kasıtlı olmadığını gösteriyor. Üçüncü soru ise bu virüsün Vuhan'daki viroloji laboratuvarından mı su ürünleri pazarından mı geldi? Bunu bilmiyoruz.

Milley bu açıklamasıyla, Kovid-19’un Vuhan’daki laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda kanıtların olduğunu söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile çelişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU