Sözcü yazarı, CHP’lileri mermiyle tehdit eden kişiyle görüştü: “Sosyal medyada yazılanları okuyunca kanıma dokundu”

Saygı Öztürk: Olayların sorumlusu, her konuşmayı, her eleştiriyi darbeye bağlayanlardan kaynaklanıyor

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, sosyal medyada CHP’li isimleri mermi ile tehdit eden kişi ile yaptığı görüşmeyi köşesinde yazdı. Öztürk’ün aktardığına göre tehditlerin sahibi olduğunu belirten kişi CHP'li isimlerin ağzından "darbe" ile ilgili bir şey duymadığını söylerken "Ama sosyal medyada bu kişilerle ilgili yazılanları okuyunca yaptıkları benim de kanıma dokundu” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saygı Öztürk’ün “Mermili gösteri yapan kişiyi aradım” başlıklı köşesinin bir kısmı şöyle:

Mermili görüntülerle, ağır hakaretler edilen siyasiler ve meslektaşımız Fatih Portakal'ı hedef gösteren Trabzonlu Y.'yi aradım. Paylaşımların kendisine ait olduğunu belirtti. Bu kişileri vatan haini ilan etmesinin nedenini sorduğumda, “Bunların kendi ağızlarından ben bir şey duymadım. Ama sosyal medyada bu kişilerle ilgili yazılanları okuyunca yaptıkları benim de kanıma dokundu” diyor.

Bu kişilerle ilgili yazılanlar, onların açıklamalarıyla “Darbe çağrısı yaptığı” şeklinde yorumlanıyor. İstanbul'da  813 bin oyla seçimi kazanmış, yerel seçimlerde 11 büyük şehir belediye başkanlığını kazanmış olan CHP'nin, bırakın darbe çağrısını, darbe gecesi TBMM'ye gidip darbe girişiminde bulunanlarla ilgili bildiride imzaları bulunuyor. Özgür Özel de o gece yine Grup Başkanvekili olarak TBMM'deydi.

Trabzonlu Y., Özgür Özel'i de, Canan Kaftancıoğlu'nu da, Ekrem İmamoğlu'nun ağzından darbe lafı duymamış. Onların “Vatan hainliği” için neler söylediğinden de haberi yok. Ama “Sosyal medyada öyle diyorlar” diye o da mermileriyle sahneye çıkmış. Yani, bu kişilerin darbe yapacağına inanmış, kendi de darbecilere karşı kurşunlarla mücadele verecekmiş.

Olayların sorumlusu, her konuşmayı, her eleştiriyi darbeye bağlayanlardan kaynaklanıyor. Seçimle gelenin seçimle gideceğine bu ülkenin insanı inanıyor. Nitekim yıllardır büyütülen, her istekleri yerine getirilenler darbeye girişiminde bulunduğunda şu parti, bu parti demeden insanlar sokağa dökülmüştü. Yani, darbe girişimi belli bir siyasi parti mensupları tarafından değil, Atatürkçü subaylar, polisler, parti ayrımı olmadan mücadele veren halkımız tarafından önlenmiştir. O yüzden Özgür Özel'i, Canan Kaftancıoğlu'nu önü-arkası kesilmiş cümlelerle “Darbeyi ima etti” diye suçlamak da vicdanlı bir tutum değildir.

İşte, gelinen nokta tüfekli,  tabancalı, mermili, fotoğraflı tehditlerdir… Toplumu gerenler gidişata bir kez daha baksın.

Saygı Öztürk yazısına eklediği notta söz konuşu kişi hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tehdit ve hakaretten soruşturma başlatıldığı bilgisini paylaştı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU