İGDAŞ Genel Müdürü Özmen: Resmi karantina yok, sayaç okumak zorundayız

"Evde kal uygulaması çok net bir şekilde doğalgaz tüketimine yansıdı. Yüzde 35 ile 40 oranında bir önceki döneme göre artış var"

Fotoğraf: AA

İstanbul’da doğalgaz faturaları dolayısıyla şikayetler artarken İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, açıklamalarda bulundu.

Artı TV’den Rojda Altıntaş’a konuşan Özmen, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK)  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla karantina bölgelerinde sayaç okumama kararını anımsattı ve şunları söyledi:

EPDK tedbiren böyle bir karar aldı. Bunu da sayaçları okuma imkanı olmadığı anlar ve yerler için belirledi. Dolayısıyla bir karantina söz konusu değilse, idare tarafından 'buralara giriş çıkış yasak'  dolayısıyla sayaç okuyamazsınız denmemişse, sizin oralarda dağıtım firması olarak sayaçları okumanız yasal zorunluluk.

Kıyas fatura uygulaması hakkında da konuşan Özmen, şu ifadeleri kullandı:

Sayaçların yerinde okunmak yerine kıyas fatura ile abonelerimize gönderilmesi ancak yasal koşulların yerine gelmesi  halinde mümkün. İstanbul'da da resmi olarak ilan edilmiş bir karantina durumu yok. EPDK kararın da belirtilen diğer koşullar yerine gelmediği için sayaçların yerinde okunup gerçek tüketimlerin tüketiciye bildirilmesi gerekliydi. Dolayısıyla her dağıtım şirketi gibi İstanbul'da da aynı şey söz konusu oldu.

Özmen, Kovid-19 salgını boyunca evde kalma oranlarının arttığını, bunun de doğalgaz tüketimine yüzde 35-40 oranında yansıdığını ifade etti.

 

Artı TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU