102 yıllık araç kiralama şirketi iflas başvurusuna hazırlanıyor

Koronavirüs ve beraberinde gelen seyahat kısıtlamaları, kiralık araç sektörünü de vurdu. ABD merkezli Hertz’in 17 milyar dolarlık borcunun yapılandırılması için iflas başvurusunda bulabileceği ifade ediliyor

Fotoğraf: Reuters

Dünyanın en büyük üç araç kiralama şirketi arasında yer alan Hertz, iflas başvurusu yapmaya hazırlanıyor. 

The Wall Street Journal’ın ulaştığı kaynaklar, geçen haftaki ödeme yükümlülüklerini yerine getiremeyen şirketin, iflas ve yeniden yapılandırma operasyonlarını yürüten danışmanlık şirketi  FTI Consulting ile 17 milyar dolarlık borcun yapılandırılması için masaya oturduğunu söyledi. 

Bloomberg’in aktardığına göre ABD iflas kanununun 11’inci bölümü Chapter 11 kapsamında, sektörde kalmaya devam edecek şirket, iflas sürecinin kesinleşmesi durumunda kreditörlerine olan borcun yapılanması için zaman kazanmış olacak. 

Alacaklılar 4 Mayıs'a kadar süre vermişti 

Koronavirüs ve beraberinde gelen seyahat kısıtlamaları, kiralık araç sektörünü de vurdu. 

ABD’de havayolu şirketleri için 50 milyar dolarlık destek sunulurken Hertz, bu kapsamda yer almadı. 

29 Nisan’da kiralık araçları için kira kontratları ödemesini kaçıran Hertz’e kreditörleri tarafından 4 Mayıs’a kadar mühlet sunulmuştu. 

Hertz CEO’su Kathryn Marinello, o dönem verdiği bir röportajda nakdi ellerinde tutmak ve iflası engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını söylemişti.

1918’de Chicago’da kurulan Hertz’in dünya çapında 12 bin 400 noktada ofisi bulunuyor. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU