Çalışma arkadaşları ve öğrencileri Prof. Dr. Dilmener için anma töreni düzenledi

Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Murat Dilmener için anma töreni düzenlendi. Dekanlık önünde toplanan öğrencileri, çalışma arakadaşları Dilmener için saygı duruşunda bulundu

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Murat Dilmener için görevli olduğu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde anma töreni düzenlendi. 

Dilmener'in meslektaşları, dekanlık binası önünde toplanarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

 

20200504_2_42238633_54520366.jpg
Fotoğraf: AA

 

Törende konuşan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Dilmener'in insani değerlere vermiş olduğu önemin sağlık alanında çalışanlara örnek teşkil ettiğini vurguladı. Tükek şunları söyledi:

Asistanlığımızdan, öğrenciliğimizden, mezun oluşumuzdan hocalık seviyemize yükselene kadar her aşamasında bize emeği olan, bizim yanımızda olan çözüm odaklı bir insandı. 1970'li 80'li yılların klinik pratiğinde yetişmiş klinisyenliği özümsemiş, fizik muayene ve anemnezde hastanın tanısını koyacak kadar gelişmiş yetenekleri olan doktor kitlesinin son temsilcilerinden birisiydi. 


 

20200504_2_42238633_54520376.jpg
Fotoğraf: AA

 

Dilmener'i unutmayacaklarını belirten Tükek, ''Bizler, onun yetiştirdiği öğrenciler olarak ve bu konuda söz sahibi yöneticiler olarak onun bize iletmiş olduğu mirası sürdüreceğimize, onun göstermiş olduğu insancıl, barışçıl ve iyi bir doktor-hekim olma prensibine uygun davranacağımıza herkesin huzurunda kendi arkadaşlarım adına söz vererek tamamlamak istiyorum" dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU