Kovid-19'un yaşlıları ve evsizleri öldürmesini savunan ABD'li belediye meclisi üyesi görevinden uzaklaştırıldı

Görevinden uzaklaştırılan Turnage, bunun ifade özgürlüğünün ihlali olduğunu savundu

Kenneth Turnage'in Kovid-19'un yaşlıları, evsizleri, hastaları ve zayıfları öldürmesinin toplumun yararına olduğunu söylediği aktarıldı (Facebook)

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Kovid-19’un normal seyrine bırakılarak, yaşlıları ve evsizleri öldürmesine izin verilmesi gerektiğini söyleyen belediye meclisi üyesi cuma gecesi görevinden uzaklaştırıldı. Daily News’un haberine göre, eski belediye yetkilisi koronavirüsün “toplumdaki önemli bir yükü düzelttiğini” söyledi.

Antioch Belediye Meclisi, planlama komisyonunda bulunan Ken Turnage’in görevinden uzaklaştırılmasına oybirliğiyle karar verdi. Oylama için gerçekleştirilen özel toplantı uzaktan düzenlendi. 

Daha sonra silinen 23 Nisan tarihli Facebook paylaşımında Turnage, koronavirüs tecritlerinin kaldırılması gerektiğini ve virüsün “normal seyrine bırakılması gerektiğini” söylemişti. 

East Bay Times’ın haberine göre, 47 yaşındaki Turnage, “Ciddi sayıda kişiyi kaybedebiliriz, pek çok yaşlıyı kaybedebiliriz, bu da işlevini yitirmiş Sosyal Güvenlik Sistemi’ndeki yükleri, sağlık bakımı maliyetlerini azaltır. Salgın dalgası bir kez yatıştığında diğerleri için hazır işler olacak ve aynı zamanda çok ihtiyaç duyduğumuz konutları da mevcut hale getirecek” ifadelerini kullanmıştı.

SFGate.com’un yer verdiği bir diğer alıntıdaysa, Turnage Kovid-19’un doğal yayılımının istenmediklerini düşündüğü diğer insanlardan oluşan “sürüyü” ıskartaya çıkaracağını da söyledi. 

Kendi seçimleriyle veya zihinsel problemler nedeniyle kendini bozan diğer insanlar ve evsizler gibi başka toplumsal kesimlere de sahibiz. Virüs bu kesimlere doğru hızla yayılabilir ve evet üzgünüm ama bu toplumumuz üzerindeki önemli bir yükü düzeltecek ve kaynaklar kullanılabilecek.

Antioch Belediye Başkanı Steve Wright, özel bir belediye meclisi toplantısı için çağrı yaptı ve Turnage’in planlama komisyonundaki görevine son verildi. 

 

 

Öte yandan Daily News’e iletildiği belirtilen bir e-postadaysa, Turnage görevinde kalma konusunda ısrarcı olduğunu ve özel bir toplantıda sunmayı planladığı yorumları paylaştı.

Turnage şu ifadeleri kullandı:

Şehirle ya da planlama komisyonundaki konumumla ilgisi olmayan kişisel bir görüş nedeniyle görevimden uzaklaştırılmam üzücü. Tartışmaya açtığım düşüncem bilimsel ekolojik denge teorisine dayanıyor. Virüsü doğal seyrine bırakma fikri İsveç tarafından uygulandı ve Dünya Sağlık Örgütü buna ilk başta tamamen karşıydı! Dün itibarıyla DSÖ, İsveç’ten ders almamız gerektiğini söyledi! İronik değil mi?

Turnage ayrıca düşüncelerine dayanarak görevinden uzaklaştırılmasının ifade özgürlüğünün ihlali olduğunu söyledi. 

 

Independent Türkçe, Daily News

DAHA FAZLA HABER OKU