Koronavirüse yakalanan Kürt ses sanatçısı Dengbej Kazo’dan mesaj: Sevginiz sayesinde daha iyiyim

Bir süre önce koronavirüse yakalan Kürt ses sanatçısı Dengbej Kazo, Independent Türkçe aracılığıyla sevenlerine mesaj gönderdi. Kazo, “İnsan moral ile hastalıkla baş edebilir” dedi

Asıl ismi Kazım Buzoba olan 70 yaşındaki Kürt ses sanatçısı Dengbej Kazo ve eşi 13 Nisan’da koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalandı.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da özel bir hastanede tedavi olan Dengbej Kazo'nun tedavisi daha sonra evde devam etti.

14 günlük karantina süresi dolduktan sonra hastaneye kontrole giden sanatçı Kazo’nun ikinci testi de pozitif çıktı. 

Evde karantinada tutulan Kürt sanatçı Kazo, Independent Türkçe’nin aracılığıyla sevenlerine mesaj gönderdi.

“Benim durumumda birçok kişi hastanede yaşam mücadelesi veriyor”

Hastalığından dolayı sevenlerinden gelen iyi dilek temennilerine cevap veremediğini belirten Kazo, “Allah’a şükürler olsun şu an biraz daha iyiyim. Gösterdiğiniz sevgi ve alaka sayesinde daha iyiyim” dedi.

Kendi durumunda birçok kişinin hastanede yaşam mücadelesi verdiğini aktaran Kazo, “İnsan moral ile hastalıkla baş edebilir. Halkımızın destekleri sayesinde çabuk toparlandık” diye konuştu.

Maske kullanma tavsiyesinde bulunan Kazo, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Tekrardan dünyanın her tarafından iyi dilek mesajı gönderen sanatçı, siyasetçi ve isimlerini tek tek sayamadığım tüm sevenlerime teşekkür ederim. Kısa zamanda tekrar beraber olmak dileğiyle…”

“İkinci karantina süresinin bitimine bir hafta kaldı”

Sanatçının ilk testinden sonra ikinci testinin de pozitif çıktığı bilgisini paylaşan Dengbej Kazo’nun kızı Rezan Şirvan, “Babamın 14 günlük karantinası bitince hastaneye götürdük. İkinci defa yaptıkları testte pozitif çıktı. Annem ile beraber 14 günlük ikinci bir karantinaya daha girdiler” dedi.
 

Dengbej Kazo ve kızı Rezan Şirvan
Dengbej Kazo ve kızı Rezan Şirvan / Fotoğraf: Independent Türkçe


Anne ve babasının evde ayrı odalarda karantina tutulduğunu ifade eden Rezan Şirvan, “Allah’a şükürler olsun 2-3 gündür hem durumu iyi hem de kendini iyi hissediyor. Yavaş yavaş toparlanıyor. Zaten doktorda korkulacak bir şeyin olmadığını söyledi. İkinci karantina süresinin bitimine bir hafta kaldı. Bittikten sonra tekrar hastaneye götürüp son durumu öğreneceğiz” diye konuştu.

Dengbej Kazo 26 albüm çıkardı

Van merkeze bağlı Güvelek köyünde 1950 yılında dünyaya gelen Kazo'nun dedesi ve babası da dengbejdi. 

Kendisi ise Mihemed Arif Ciarawi ve Erivan Radyosu dengbejlerinden Şeroye Biro’dan etkilenerek çocuk yaşta bu sanat ile tanıştı.

Kör Hüseyin Paşa’nın divanında dengbejlik yapan dedesi gibi Kazo da genç yaşta Hacı Abdulkerim ve Tahiro gibi dengbejlerle birlikte stran (türkü) söyledi.

1990’lı yıllarda Koma Şirvan adında bir müzik grubu da kuran Kazo’nun 26 albümü çıktı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU