Kürt ses sanatçısı Kazo ve eşi koronavirüse yakalandı

Koronavirüs testleri pozitif çıkan Kürt ses sanatçısı Dengbej Kazo ve eşi, İstanbul’da bir hastanede tedavi altına alındı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını dünyada yayılmaya devam ediyor. 

Dünya genelinde 180’den fazla ülkede görülen koronavirüs vaka sayısı 2 milyon 98 bini aşarken, ölüm oranı ise 135 bin 900’ü geçti. 

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasına 11 Mart’ta rastlandı. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 11 Mart’tan itibaren bin 518 kişi hayatını kaybederken, testi pozitif çıkan kişi sayısı ise 69 bin 292’ye yükseldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu süreçte koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan kişilerden biri de asıl ismi Kazım Buzoba olan Kürt ses sanatçısı (dengbej) Kazo oldu.

“Evde yaşayan diğer aile bireylerine test yapılmadı”

Independent Türkçe’ye konuşan dengbej Kazo’nun kızı Rezan Şirvan, anne ve babasının geçen pazartesi koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi.

Babasının İstanbul Gaziosmanpaşa’da özel bir hastanede tedavisinin devam ettiğini aktaran Şirvan, ailece evde karantinada olduklarını ifade etti.

Evde anne ve babasının dışında iki kardeş, yenge ve amcası ile beraber yaşadıklarını kaydeden Şirvan, “Evde toplamda 7 kişi yaşıyoruz. Ama annem ve babam dışında kimseye test yapmadılar. Kalanlara da test yapılması için çok ısrar ettik ama ‘gerek yok’ deyip gittiler” dedi.

 

Dengbej Kazo ve kızı Rezan Şirvan
Dengbej Kazo ve kızı Rezan Şirvan / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

“Durumu iyi, korkulacak bir şey yok”

Evde yaşayan diğer aile bireylerine test yapılmadığı için tepkili olan Şirvan, yapılacak koronavirüs testinin pozitif çıkma ihtimalinin yüzde yüz olduğunu aktardı.

Babasının durumunun iyi olduğunu ve en kısa sürede sevdiklerinin arasına dönmeyi umut ettiğini dile getiren Şirvan, “Dün babamın doktoru ile konuştum. Sağ olsun doktor babamın durumu ile ilgili çok güzel bilgiler paylaştı bizimle. Şuan için korkulacak bir şey yok. En kısa sürede aramıza dönmesini arzu ediyorum” diye konuştu.

Dengbej Kazo 26 albüm çıkardı

Asıl ismi Kazım Buzoba olan Kürt ses sanatçısı (dengbej) Kazo Van merkeze bağlı Güvelek köyünde 1950 yılında dünyaya geldi.

Dedesi ve babası da dengbej olan Kazo, Mihemed Arif Ciarawi ve Erivan Radyosu dengbejlerinden Şeroye Biro’dan etkilenerek çocuk yaşta dengbejlik sanatı ile tanıştı.

Kör Hüseyin Paşa’nın divanında dengbejlik yapan dedesi gibi Kazo da daha genç yaşta Hacı Abdulkerim ve Tahiro gibi dengbejlerle birlikte stran (türkü) söyledi.

1990’lı yıllarda Koma Şirvan adında bir müzik grubu da kuran Kazo’nun 26 albümü çıktı.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU