NBC Universal, haber kanalı, film stüdyoları ve tema parklarında tenkisata gidiyor

Dünyanın en büyük yayın kuruluşlarından NBC Universal, tema parkları, film stüdyoları ve haber kanalında çalışanların bir kısmını işten çıkarmayı planlıyor

Fotoğraf: Wikimedia

Walt Disney’in iş gücünün neredeyse yarısına maaş ödemeyi kesme kararının ardından ABD merkezli medya kuruluşu NBCUniversal de medya ve eğlence bölümünde tenkisata gitmeyi planlıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üç farklı yayın kuruluşu Wall Street ve Bloomberg kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre işten çıkarmalarla ilgili görüşmeler hafta başında başladı. Kararın, tema parklarını, ABD’li film şirketi Universal Stüdyoları’nı, NBC News’u ve şirketin eğlence temalı kablolu kanallarını kapsayabilir. 

Şirketin çatı kuruluşu, ABD’nin en büyük kablolu yayın hizmeti sağlayıcısı Comcast’in bilanço açıklaması sonrası konuşan NBCUniversal CEO’su  Jeff Shell, “Maliyetlerle ilgili soru, mevcut ortama rağmen doğru oranda ilerleyip ilerlemediğimiz. Cevap ise muhtemelen ‘Hayır’ ve buna agresif bir şekilde pozisyon alacağız. Elbette ki gelecek hafta ya da aylarda bazı önemli düzenlemeler yapacağız” demişti. 

Mayıs sonuna kadar kapattığı tema parkalarından birçok kişiyi ücretsiz izne çıkaran NBC Universal’in film eğlence biriminin ilk çeyrek kaybı yüzde 22,5. Tema parklarındaki gelir kaybı ise yüzde 31,9. 

NBC Universal’in en yakın rakiplerinden Walt Disney de nisanın üçüncü haftası itibariyle 100 bin çalışanına maaş vermeyi kesmişti. Bu, şirketin toplam işgücünün neredeyse yarısı. 
 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU