Queen ünlü şarkıları We are the Champions’ı sağlık çalışanlarına uyarladı: Siz Şampiyonsunuz

Tekliden elde edilen gelir Dünya Sağlık Örgütü’ne aktarılacak

Dünyaca ünlü rock grubu Queen ve şarkıcı Adam Lambert, meşhur We are the Champions adlı parçayı, sağlık çalışanları için yeniden yorumladı.

Queen ve Lambert, Kovid-19’la ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarına destek amacıyla You are the Champions adlı yeni bir tekli çıkardı.

Grubun gitaristi Brian May, davulcusu Roger Taylor ve Adam Lambert’ın ayrı ayrı gerçekleştirdiği kayıt, pek alışık olunmadığı bir şekilde, Freddie Mercury’nin yaklaşık 40 yıl önce yazdığı şarkının sözlerinde ufak bir değişiklik içeriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tecrit şartları altında cep telefonuyla gerçekleştirilen kayıtta, şarkının finalinde sözleri “You are the Champions” (Siz Şampiyonsunuz) şeklinde değiştirildi.

Reuters’a konuşan Lambert, “Bence bu, böyle bir değişikliği gerektiren bir olay. Çünkü çok iyi bilinen bir bölümü, bir kelimeyi değiştirmek büyük bir etki yaratır” dedi.

Gitarist Brian May ise tekliye ilişkin yaptığı açıklamada, “Parça, dünya çapında ön saflarda çalışan, bizi ve ailelerimizi korumak için hayatlarını riske atan kişiler için” dedi.

Tekliden elde edilen gelir Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlık çalışanları için oluşturduğu fona aktarılacak.

Koronavirüs pandemisi yaşanmasaydı Queen şu sıralar 27 konserlik Avrupa turnesi için yollarda olacaktı.

May, gösterileri ertelemek zorunda kalmanın “kalp kırıcı” olduğunu belirtti. Turne için toplamda 400 bine ulaşan bilet satışı gerçekleşmişti. Grup, turnenin gelecek yıla ertelenmesini umuyor.

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU