Google’dan tartışmaların odağındaki Zoom’a karşı hamle: Video konferans uygulaması Meet tamamen ücretsiz olacak

Google’ın açıklamasında video konferans hizmetinin güvenli bir temel üzerine inşa edildiği kaydedildi

(Google)

Google, video konferans hizmeti Meet’i tüm kullancılar için ücretsiz hale getireceğini duyurdu. Yapılan değişiklikle artık tüm kullanıcılar ücret ödemeden görüşme başlatabilecek.

Neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle iş yerleri ve okullar, evden çalışma dönemine geçti. Bu yüzden de çeşitli video konferans hizmetleri daha yaygın kullanılmaya başladı. Özellikle 100 kişiye kadar ücretsiz hizmet veren Zoom, salgın sırasında epey popüler oldu.

Zoom’la video konferans hizmetinde rekabet içindeki şirletler arasında Google da bulunuyor. Taknoloji devi, dün gerçekleşen bir blog duyurusunda Google hesabı olan herkesin Meet’ten ücretsiz yararlanabileceğini açıkladı.

Webtekno’nun aktardığına göre kullanıcılar daha önce de Meet’te düzenlenen video konferans görüşmelerine ücret ödemeden katılabiliyordu. Ancak bu kişiler, Meet çağrısı başlatamıyordu.

Ancak söz konusu açıklamayla birlikte tüm kullanıcıların ücret ödemeden konsferans başlatabileceği duyuruldu. Öte yandan Google’ın, Meet’i aşamalı bir şekilde ücretsiz hale getireceği bildirildi. Yani herkesin hizmetten yararlanabilir hale gelmesi için birkaç haftalık süre gerekebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teknoloji devine göre Eylül ayına kadar bütün kullanıcılar, Meet’te sınırsız sürede video konferans yapabilecek. Sonrasında ise Meet’i ücretsiz kullananların başlatacakları görüşmeler, 60 dakikayla sınırlanacak.

Öte yanan bu ay başında Zoom kullanan bir öğretmenin banka hesabından 58,5 dolarlık kesinti yapıldığı iddia edilmişti. Bununla birlikte telekonferans hizmetlerine yönelik şüpheler artmış ve bunların güvenli olup olmadığı sorgulanmıştı.

Google’ın açıklamasında ise video konferans hizmetinin güvenli bir temel üzerine inşa edildiği kaydedildi. Açıklamada konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı:

Meet, güvenli olacak şekilde tasarlanmış, üretilmiş ve işletilmiştir. Ocak ayından bu yana, Meet’in günlük -kullanımının 30 kat arttığını gördük. Meet bu ay itibariyle 3 milyar dakikalık video toplantılarına ev sahipliği yapıyor ve her gün yaklaşık 3 milyon yeni kullanıcı kazanıyor.

Teknoloji devi ayrıca, kurumsal kullanıcılar için de yeni avantajlar açıkladı. Buna göre artık kurumsal G Suite müşterileri, Meet’in tüm özelliklerinden ek bir sözleşme gerekmeden faydalanabilecek. Bu kişiler, alan adlarıyla 100 bin kişiye kadar canlı yayın yapabilecek.

Independent Türkçe, Webtekno, Google Blog

DAHA FAZLA HABER OKU