Adana'da Suriyeli genci vuran polisin ifadesi ortaya çıktı

Tutuklanan polis ifadesinde, “Yere düşerken silah ateş aldı. Ben kesinlikle silahı şahsa doğrultmadım” dedi

Fotoğraf: AA

Adana'da Güney Kuşak Bulvarı ile Obalar Caddesi kesişiminde dün polisin uygulama yaptığını gören ve iddiaya göre bunun üzerine kaçmaya başlayan Suriyeli Ali Hemdan El Asani, polis memuru F.K'nin uyarı ateşi açacağı sırada silahından çıkan mermiyle göğsünden vurularak hayatını kaybetti.

Şüpheli F.K. ise olayın ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Polisin ifadesi: Biraz da kendimi güvende hissetmek için elime silahı almıştım

F.K. ifadesinde şunları kaydetti:

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yapmaktayım. Dün diğer polis memuru arkadaşlarımla birlikte saat 10:30 sıralarında COVID-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşlarla ilgili ve şüpheli gördüğüm şahıslarla ilgili kontrol yapmak amacıyla Sucuzade Mah. Obaler Caddesi kesişiminde kontrol noktası oluşturduk.  Saat 12:00 civarında ölen şahsı, yanında başka bir şahısla bize doğru gelirken gördüm. Şahıslar biraz tedirgin davrandılar. Ben şahısların yanına gittim. Ölen çocuğun yanındaki şahsı aldım. Diğer ölen çocuk kaçmaya başladı. Diğer şahsı arkadaşlarıma teslim edip, kaçan çocuğun arkasından koşmaya başladım. Hatta arkadan da polis memuru arkadaşım İ.K. koşuyordu. Ben çocuğu durması için birçok kez uyardım. Çocuk ara sokaklara girince belimden silahımı çıkarıp, mermiyi namluya sürdüm ve arkasından koşuyordum. Dediğim gibi ara sokaklara girdiğim için ve sokaklar sıkıntılı şahısların oturduğu yerler olduğu için, biraz da kendimi güvende hissetmek için elime silahı almıştım. Ben şahsın bana doğru döndüğünü görmedim. Çünkü bu sırada sokak kalabalıktı. Koşan birkaç kişi daha vardı. O yüzden dikkatim o şahıslara yönelmişti.

“Yere düşerken silah ateş aldı”

“Ölen çocuğun bana doğru dönüp dönmediğini hatırlamıyorum” diyen F.K. ifadesine şöyle devam etti:

Hatta o sırada bir lastik patlama sesi gibi bir ses duyuldu. Belki de diğer şahıslarda ve ölen çocuk da benim silah sıktığımı düşünerek dönmüş olabilir. Ben de o an panikledim. Koşarken elimde eldiven bulunduğundan ve çok sendeleyip yorulduğumdan sendeledim, o sırada yere düştüm. Yere düşerken de silah ateş aldı. Ben kesinlikle silahı şahsa doğrultmadım. Sadece şahsı yakalamaya çalıştım. Ölen şahısla aramızda yaklaşık 30 metre mesafe vardı. Ardından çocuk yere düştü. Ben hemen çocuğun yanına gittim. Çocuğun vurulduğunu görünce telsizden ve cep telefonundan 112’yi aradım. Ölen şahsı tanımıyorum. Şüpheli bir şahıs olabileceğini düşünerek müdahale etmek istedim. Kesinlikle vurmak amacım yoktu. Dediğim gibi hem kendimi güvene almak, hem de şahsı korkutup durdurmak amacıyla silahımı çıkardım. Aslında havaya ateş edecektim. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim. 26 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir olay başıma geldi.

Suriyeli gencin yürüdüğüne ilişkin ise F.K, “Kesinlikle çocuk yürümüyordu. Beni görünce koşarak kaçtı. Ben de arkasından koştum. Çocuğa doğrudan ateş ettiğim hususu doğru değildir. Tanık beyanlarını kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Soylu'dan Suriyeli gencin babasına başsağlığı telefonu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayda hayatını kaybeden Suriye uyruklu Ali Hemdan El Asani'nin babası Adnan Hemdan El Asani ile telefonda yaptığı görüşmede, yaşanan olay nedeniyle derin üzüntüsünü dile getirdi ve olayın takipçisi olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre baba El Asani ise görüşmede, "Allah razı olsun, geçirdiğimiz zor dönemde Türkiye bize ev sahipliği yaptı. Biz kardeşiz ve kardeşliğimizi kimse bozamaz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU