Thiem, Djokovic'in yardım kampanyasına karşı çıktı: İhtiyacı olan insanlara yardım etmeyi tercih ederim

Teniste erkekler dünya 3 numarası Dominic Thiem, koronavirüs salgını nedeniyle gelirleri düşen alt sıralardaki tenisçiler yerine, ihtiyacı olan insanlara yardım etmeyi tercih ettiğini açıkladı

Dominic Thiem / Fotoğraf: AFP

Erkeklerde dünya 3 numarası Avusturyalı Dominic Thiem, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gelirleri düşen alt sıralardaki tenisçilere yardım edeceğine, ihtiyacı olan insanlara yardım etmeyi tercih ettiğini bildirdi.

Avusturya'daki Krone gazetesine konuşan 26 yaşındaki tenisçi, Novak Djokovic'in alt sıradaki tenisçiler için oluşturduğu destek fonuna para yatırmayacağını duyurdu.

Thiem, "Dürüst olmak gerekirse, düşük sıradaki tenisçiler dahil hiçbir oyuncunun hayatta kalma savaşı verdiğini düşünmüyorum. Hiçbiri açlıktan ölmeyecek" şeklinde görüş belirtti. 

Alt sıradaki tenisçilere yardım etmek için sebep göremediğini aktaran Thiem, şu değerlendirmeyi yaptı: 

Gerçekten yardıma ihtiyacı olan insan veya organizasyonlara para vermeyi tercih ederim.

 

Nadal-Djokovic-Federer - AFP.jpg
Rafael Nadal - Novak Djokovic - Roger Federer / Fotoğraf: AFP

 

Ne olmuştu?

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Başkanı Novak Djokovic, alt sıralarda yer alan tenisçilerin turnuvaların iptal olmasıyla gelirlerinin durduğuna dikkat çekmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu duruma el atmak isteyen Djokovic, Roger Federer ve Rafael Nadal ile birlikte bir yardım fonu oluşturmaya karar vermiş, toplanacak paraları da dünya sıralamasında 250. ile 700. sıradaki tenisçilere eşit şekilde paylaştırma kararı almıştı. 

Yardım fonuna ilk tepkiyi, dünya sıralamasında 43. sırada bulunan Avustralyalı John Millman'dan gelmişti. 

 

 

Millman, yardım kararını "250 ile 700. sıradaki tenisçilere yardım konusunda endişe etmek için küresel bir pandemi mi olması gerekiyordu" diyerek eleştirmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU