Ahmet Hakan: Tüm zamanların en ahmakça kumpası

“Yaptığın ahlaksızlığı, ikinci bir kamerayla çekmek de neyin nesi? Bu nasıl bir aptallıktır!”

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere Mersin'den aldığı 100 ton limonla ilgili röportaj yapan yerel gazeteci Mahmut Dölek’in üreticiyi Ekrem İmamoğlu’nu töhmet altında bırakacak şekilde yönlendirmesini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, bugünkü köşe yazısında “amaçlarının mizah olduğunu” iddia eden Mahmut Dölek hakkında şu satırları kaleme aldı:

Mersinli limon üreticileri mağdur olunca...

Büyükşehir belediyelerine “Üreticiden limon alın” diye bir çağrı yapılıyor. Bu çağrıya olumlu yanıt veren İstanbul Belediyesi de üreticiden 100 ton limon alıyor.

Benim bundan hiç haberim olmadı. Çoğu vatandaşımızın da olmamıştır. Kendiliğinden gelişen güzel bir dayanışma örneği verilmiş yani. Üstelik reklamı, gürültüsü de pek olmamış.

Buraya kadar her şey normalken...

İşin içine birkaç kumpasçının girmesiyle bakın mesele hangi boyutlara geliverdi:

Bu limon işinin Ekrem İmamoğlu’nun lehine olacağını düşünen birkaç kumpasçı, “İmamoğlu üreticiden tonlarca limon almadı, yalan söylüyor” temalı bir kurgu haber yapmaya kalkıştı. Yaptıkları yalan haber, herhangi bir mecrada yayınlanmadı. Ama haberin kumpas olduğuna dair görüntüler, her yerde yayınlandı.

Kumpas yapmak ayıbın, terbiyesizliğin, ahlaksızlığın dik âlâsıdır. Bunu söylemeye bile gerek yok.

Ben asıl şunları söylemek istiyorum: Yahu “limon aldı mı, almadı mı” üzerinden kurgu haber mi yapılır? Limon bu limon... Alsa ne olur, almasa ne olur! Hadi böyle bir kurgu haber yaptın diyelim... Yaptığın ahlaksızlığı, ikinci bir kamerayla çekmek de neyin nesi? Bu nasıl bir aptallıktır!

Kumpasçının akıllı olanının yaptığı düz ahlaksızlıktır. Kumpasçının ahmak olanının yaptığı ise aptalca ahlaksızlıktır.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU