AK Partili Fatma Şahin: Ankara ve İstanbul belediyelerine FETÖ ve PKK benzetmesini doğru bulmuyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP'li belediyelerin salgınla mücadele kurallarını hiçe sayarak giriştikleri şov yapmaktır. Bu tür teşebbüsler özellikle FETÖ PKK gibi örgütler tarafından denenmiştir" demişti

AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, gazeteci Yavuz Oğhan'ın Youtube kanalındaki Söylemesi Bizden programına katıldı. Yavuz Oğhan ve Akif Beki'nin sorularını yanıtlayan Şahin, CHP'li belediyelere yönelik FETÖ ve PKK benzetmesine ilişkin, "Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Böyle bir ifadeyi doğru bulmuyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan: Bu tür teşebbüsler FETÖ ve PKK gibi örgütler tarafından denenmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li belediyelerle ilgili konuşmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

CHP'li belediyeler ne yapıyor: Bakanlıkları, valiliği hiçe sayarak kendi başlarına yardım toplamaya ekmek dağıtmaya hastane kurmaya çalışıyorlar. 
CHP'li belediyelerin salgınla mücadele kurallarını hiçe sayarak giriştikleri şov yapmaktır.
Bu tür teşebbüsler özellikle FETÖ ve PKK gibi örgütler tarafından denenmiştir.

"Ankara ve İstanbul bizim için çok önemli"

AK Partili Şahin, katıldığı programda şu ifadeleri kullandı:

Ankara ve İstanbul bizim için çok önemli. Çok ortak alanlarımız var. Kutuplaştıracak, ayrıştıracak alanlarımız çok küçük. Ortak alanlar üzerinde oturduğumuz zaman ve bunun da bir zenginlik olduğuna baktığımız zaman, demokrasi kültürümüzü daha güçlendirdiğimiz zaman hiçbir sorun çıkmayacak. Yönetişim şekline baktığımız zaman, yukarıya bile gerek kalmadan belediye başkanı ve valinin bu işi çözebilecek güçleri olduğuna inanıyorum.

"Doğru bulmuyorum"

Şahin'in sözlerinin ardından Yavuz Oğhan, izleyicilerden gelen "FETÖ - PKK benzetmesi hakkında Fatma Hanım ne düşünür?" sorusunu aktardı. Şahin'in yanıtı ise şöyle oldu:

Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Halkın oyuyla seçilmiş, belediye başkanlarımız... Yol ve yöntemleri farklı olsa bile oturulur konuşulur. Ama bu tür benzetmeyi doğru bulmuyorum. Söylendiğinde de böyle bir benzetme üzerinden gidilmedi. Genelleştirme üzerinden gidildi. Çok ayrıntılı bilmiyorum ama.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, programda söylediği sözlerin ardında Twitter hesabından bir açıklama paylaştı. Şahin "Bir radyo ve YouTube kanalında Sayın Cumhurbaşkanımızın adı anılmadan sorulan soruya verdiğim cevap, sanki Cumhurbaşkanımızın görüşlerine karşı ifadeler gibi yansıtıldı. Konuşmamın tamamı dinlendiğinde asla böyle bir niyetin olmadığı açıkça görülecektir." ifadelerini kullandı.

fatma şahin tweet.JPG
Görsel: Twitter @FatmaSahin


Başkan Şahin ayrıca, "Cumhurbaşkanımızın, salgınla ilgili tedbirlerin belirli bir planlamayla yürütülmesi gerektiğini belirten ifadeleri bizim çalışmalarımızın da odağını oluşturmaktadır. Bir Ak Partili olarak Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalara aykırı beyanda bulunmamız söz konusu olamaz." dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU