Trump'tan, ABD Posta Servisi'ne "Amazon" tepkisi: Fiyatlar artmazsa koronavirüs yardımı kesilecek

ABD Başkanı fiyatların 5 veya 6 katına çıkarılması gerektiğini belirtti

Trump, Amazon ve Posta Servisi arasındaki ilişkiye dair daha önce de eleştirilerde bulunmuştu (AP)

ABD Başkanı Donald Trump, cuma gerçekleştirdiği basın toplantısında Posta Sevisi’nin yaşadığı mali sıkıntılardan ötürü Amazon’u sorumlu tuttu ve şirketin nakliye işlemlerini kendisinin yapması gerektiğini söyledi. 

Trump, “Ya paket fiyatları olması gerektiği gibi 5 ya da 6 kat artırılır ya da Amazon kendi servisini kurar” ifadelerini kullandı. 

Trump daha önce de pek çok kez Amazon gibi internet perakendecilerini piyasanın altındaki taşıma ücretlerinden faydalanarak Posta Servisi’nin yaşadığı finansal sıkıntılardan sorumlu tutmuştu. Ayrıca Trump Posta Servisi’nin bu haliyle 1,2 trilyon dolarlık şirketin nakliye masraflarını mali açıdan desteklediğini söyledi. 

Business Insider’ın haberine göre, 2018 itibarıyla Posta Servisi yaklaşık 70 milyar dolarlık bir kayba yaklaştı ve bir grup Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi koronavirüsün Posta Servisi’ni sarsabileceğini söyledi. 

Cuma gerçekleştirilen basın toplantısında Trump, Amazon şirketinin CEO’su Jeff Bezos’un sahibi olduğu Washington Post’ta yer alan 2 trilyon dolarlık koronavirüs yardım paketini Posta Servisi’nin yapısında ve işleyişinde büyük değişiklikler yapmak için kullanmayı düşündüğü yönündeki haberi de doğrulamış oldu. 

İlk olarak Hazine Bakanlığı tarafından onaylanması gereken acil yardım paketine göndermede bulunan Trump, “Fiyatları yükseltmezlerse, herhangi bir şeyi imzalamayacağım” dedi. 

 

 

Trump daha önce de  Amazon ve Posta Servisi arasındaki ilişkiye dair eleştirilerde bulunmuştu. Amazon’un kullandığı taşıma servislerine yapılacak fiyat artışlarının kurumun kayıplarını karşılayacağını söylemişti. 

Trump Aralık 2017’de, “ABD Posta Servisi, Amazon ve diğerlerinin paketlerini taşımak için cüzi bir tarife uygularken, neden her yıl milyarlarca dolar kaybediyor? Bu Amazon’u zengin ederken Posta Servisi yoksullaşıyor” diye Twitter’da paylaşım yapmıştı. 

Posta Servisi daha önce yardım yapılmazsa eylülden itibaren hizmete devam edemeyebileceğini belirtmişti. Trump’ın atıfta bulunduğu koronavirüs mali yardım paketinde Posta Servisi için de 10 milyar dolarlık kredi desteği bulunuyor. 

Öte yandan Washington Post’ta yer alan haberdeyse fiyat artışının durumu Posta Servisi adına daha kötü hale getireceği belirtildi. 

 

Independent Türkçe, Business Insider

DAHA FAZLA HABER OKU