Bilim Kurulu Üyesi Özlü: 'Türkiye, salgında iniş dönemine girmek üzere veya girdi’ denebilir

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Profesör Tevfik Özlü, salgında genel olarak zirveye ulaşıldığını, Türkiye'nin salgında iniş sürecine girmek üzere olduğunun ya da girdiğinin söyleyenebileceğini belirtti

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Farabi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü/ Fotoğraf: İHA 

Sağlık Bakanlığı’nın Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Tevfik Özlü, NTV’ye yaptığı açıklamada Türkiye’de salgının gidişatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Tevfik Özlü, genel itibariyle salgında tepe noktanın görüldüğünü söyleyerek “Önümüzdeki günlerin trendine de bakmak lazım ama genel itibarıyla peak’i (zirve) tamamlamış gibi duruyoruz” dedi. 

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Özlü, en fazla vakanın 11 Nisan’da görüldüğünü hatırlatarak “Ondan sonra bir durağanlaşma, ardından da iniş görüldü. Artık ‘Türkiye, salgında iniş dönemine girmek üzere veya girdi’ denebilir. Tabii tek günlük veriyle değerlendirme yapmak yanıltıcı olabilir” ifadelerini kullandı. 

"Türkiye, trendi Avrupa ülkelerinden hızlı yakaladı"

Son verilerin sevindirici olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özlü, “Avrupa ülkelerinin trendi yakalamaları 12 hafta falan sürdü. Bizde 5-6 haftada bunu yakalamış görünüyoruz. Daha az hasarla, daha az kayıpla, daha kontrollü olarak salgını yönetiyoruz. Umarım bu gevşemeye neden olmaz” dedi. 

Tedbirlerde gevşeme olması durumunda hastalık eğrisinin yeniden yukarıya yönelebileceği uyarısında bulunan Özlü, Fevkalade tedbirli olmamız gerekiyor, salgın tamamen kontrol altına alınana kadar. Bugün veriler çok daha sevindirici çok daha umut verici” diye konuştu. 


Independent Türkçe, NTV

DAHA FAZLA HABER OKU