Rizespor Başkanı Kartal'dan Süper Lig'de "Küme düşme kalksın" önerisi

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, koronavirüs salgını nedeniyle sporcularda motivasyon kalmadığını belirterek, "Küme düşme kalksın" önerisinde bulundu

Hasan Kartal / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un başkanı Hasan Kartal, ligin geleceği, sezon başında Fenerbahçe'ye sattıkları Vedat Muric ve takımın başarılı isimlerinden Dario Melnjak ile ilgili TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Kartal, sezon başında Fenerbahçe’ye transfer ettikleri Vedat Muric’in geçtiğimiz sezon Rizespor’da daha iyi oynadığını ileri sürerek, “Vedat bizde kendini daha iyi gösteriyordu. Fenerbahçe de Vedat olmasa daha kötü durumda olabilirdi. Fenerbahçe eksiklerini tamamladığında Vedat daha faydalı olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

İsmi bir süredir Fenerbahçe ile anılan Hırvat futbolcu Dario Melnjak için sarı-lacivertli kulüpten teklif almadıklarını kaydeden Kartal, şöyle konuştu: 

Melnjak için Fenerbahçe’den resmi ya da gayri resmi bir teklif almadık. Ancak taraftarlar, ‘Başkan Meljnak’ı Fenerbahçe’ye gönder’ diye sosyal medyadan bana çok mesaj gönderiyorlar. Şu anki planlamamızda Meljnak ile devam edeceğiz.

Hasan Kartal, liglerin durumu ile ilgili olarak da, “Liglerin bitirilmesi güzel ama bu şartlarda nasıl bitireceksiniz? Yabancı futbolcuları nasıl oynatacaksınız? İlk seyircisiz oynadığımız dönemde maçlar Antalya’da yapılsa çok iyi olurdu ancak haziran ve temmuz aylarında o mevsimsel koşullarda nasıl oynayacaksınız? Kulüpler bu kaosta maç oynayacak ve sonucu ne olacak belli değil. 1’inci, 2’nci, 3’üncü ve Süper Lig’de düşmenin kaldırılması lazım” önerisinde bulundu.

Çaykur Rizespor, 26 haftası geride kalan ligde topladığı 25 puanla 16. sırada bulunuyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU