Koronavirüs temizliği 18 yıllık cinayeti ortaya çıkardı

Kocaeli’de koronavirüs temizliği yapan bina sakinlerinin attığı çuvaldan 18 yıl önce kayıp ilanı verilen bir kişinin cesedi çıktı

Kocaeli’nin İzmit İlçesi’nde geri dönüşüm malzemelerini ayrıştıran belediye çalışanları, battaniyeye sarılı halde çürümüş insan cesedi buldu.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler güvenlik önlemi alarak incelemelerde bulundu.

Daha sonra Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, belediye temizlik çalışanlarının ifadelerinden cesedin olduğu çuvalın Serdar Mahallesi’nde bir bina önünden alındığını belirledi.

Binada koronavirüs temizliği cesedi ortaya çıkardı

Söz konusu binada araştırma yapan polis ekipleri, sakinlerin koronavirüs salgını nedeniyle binada genel temizlik yaptıklarını, kullanılmayan atıl haldeki dairede duran çuvalı çöp zannederek attıklarını belirledi.

Dairede yaşayanları sorgulayan ekipler, cesedin kimliğinin Ercüment Çetin’e (49) ait olduğunu ve ailesinin Sakarya’da yaşadığı bilgisine ulaştı.

Çetin ailesinin, 2002 yılında Ercüment Çetin için kayıp ilanında bulunduklarını ve ifadelerinde Almanya’ya gitmiş olabileceğini söylediklerini tespit eden ekipler, cinayet şüphelisi olarak Çetin’in iki kardeşi R. Çetin (39) ve E. Çetin’i gözaltına aldı.

Abisini öldürdüğünü itiraf etti

Gözaltına alınarak Kocaeli Emniyetine getirilen iki kardeşten R. Çetin, 2002 yılında Sakarya’daki evlerinde abisi ile aralarında tartışma çıktığını, daha önce de sık sık tartıştıkları abisini bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etti.

R. Çetin ifadesinde, abisini öldürdükten sonra battaniyeye sararak İzmit’te bulunan evlerine getirerek kum dolu çuvala koyarak evden ayrıldığını söyledi.

Gözaltına alınan E. Çetin’in ise cinayet hakkında bilgisi olmadığını, abisinin kayıp olduğunu düşündüğünü söyledi.

Gözaltına alınan şahıslardan cinayeti işlediğini itiraf eden R. Çetin ile kardeşi E. Çetin, emniyetteki işlemleri sonrasında Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU