Ahmet Ağaoğlu, "sezon iptal edilsin" önerilerine tepki gösterdi: En avantajlı Trabzonspor, biz 'Bu şekilde tescil edilsin' demedik

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, liglerin geleceği ile ilgili açıklamalar yaparak "İki gün önce bir kulübün yöneticisi, 'Bu sene ligler yok sayılsın' diyebiliyor. Bu söylenecek laf mı Allah aşkına" dedi

Ahmet Ağaoğlu / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA'nın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen ulusal lig ve kupaların Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nden önce başlaması yönündeki açıklamalarını yayıncı kuruluşa değerlendirdi. 

Ağaoğlu, sürecin başından beri UEFA'nın bu yönde bir karar alacağını beklediğini belirterek, şöyle konuştu: 

Bunun dışında bir karar almasının mümkün olmadığını düşünüyordum. En avantajlı konumda olan Trabzonspor Kulübü. Ama Trabzonspor'un hiçbir yöneticisi 'Artık bu şartlarda ligler oynanmaz, bu şekilde tescil edilsin' demedi. Böyle bir şey söylemedik ama çok enteresan, iki gün önce bir kulübün yöneticisi 'Bu sene ligler yok sayılsın' diyebiliyor. Bu söylenecek laf mı Allah aşkına?

"Virüsün seyrine göre devletin vereceği karar neyse ona hazırız. Onu uygularız, yardımcı da oluruz" diyen Ahmet Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

İnşallah bu virüs illetinin belini iyice kırarsak haziran ayının 7'si belki 10'unda liglere başlayacak konuma geliriz. Virüsün ülkemizdeki seyriyle ilişkili bir karar alınacak.

Ahmet Ağaoğlu, yurt dışından yeni dönen golcü oyuncuları Aleksander Sörloth'un karantinaya alındığını aktararak, "İçişleri Bakanlığı'nın almış olduğu bir karar var. Yurt dışından kim gelirse gelsin, karantina altına alınıyor. Sörloth dezenfekte edildi, önlemler alındı ve ambulansla 15 günlük süreci geçireceği yurda gitti. 15 günlük bir karantina süreci var" açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, daha önce verdiği birçok röportajında bu sezonun oynanmamış kabul edilmesi ve Avrupa'ya gidecek takımların son 5 yıllık performansa göre belirlenmesi önerisinde bulunmuştu. 

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, liglerin şu anki haliyle tescil edilmesinin adil olmayacağını ileri sürerek, "Herkesin fikstürü, durumu farklı. Sonradan form yakalamış ya da düşüşe geçmiş takımlar var. Açıkçası bana çok doğru gelmiyor.  Hiç oynanmamış sayılması, böyle tescil edilmesinden daha mantıklı" demişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU