Güney Afrika'da sokağa çıkma yasağını ihlal eden 15 bin kişi gözaltına alındı

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağını ihlal eden 15 bin kişinin gözaltına alındığı belirtildi

Koronavirüs önlemeleri kapsamında soka çıkma yasağını ihlal eden 15 kişi gözaltına alındı / Fotoğraf: AA

Güney Afrika Cumhuriyeti, koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri çerçevesinde uyguladığı sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere karşı sert uygulamalara baş vurdu.

İl Komiseri (SAPS) Elias Mawela, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında 26 Mart'ta başlayan sokağa çıkma yasağına uymayan 15 bin vatandaşımızı gözaltına aldık” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Başarılı olmamız için bu şekilde devam etmeliyiz”

Mawela, “Hoşumuza gitmese de ülkede düzenin sağlanması ve salgının yayılmasının önlenmesinde başarılı olmamız için bu şekilde devam etmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde sokağa çıkma yasağı nedeniyle artan güvenlik sorunlarını çözmek için 73 bin askeri destek için çağrılmıştı.

Ülkede 3 bin 635 kişide virüs tespit edilirken, ölü sayısı da 65'e yükseldi.

Sokağa çıkma yasağını ihlal edenler öldürüldü

Doğu Afrika ülkesi Kenya’da da koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağını ihlal eden 35 kişiden 12’si güvenlik güçleri tarafından silahla vurularak öldürülmüştü.

Kıtanın batısında da durum çok farklı değil. Nijerya’da da koronavirüs nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymayan 18 sivil güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU