Zeydan Karalar: Bana ekmeği 'parasız dağıtamazsın' dediler, ben de 5 kuruşa dağıttım

Hükümet ile CHP’li belediyeler arasında yeni tip Kovid-19 salgını devam ederken başlayan ‘yardım’ tartışması devam ediyor

Fotoğraf: İHA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyeye ücretsiz ekmek dağıtmayacakları konusunda bildirim yapıldığını, kendisinin de 5 kuruş üzerinden ekmek sattığını söyledi.

Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Ekmek dağıtmanın terörizmle ilişkilendirilmesini anlamak mümkün değil"  dedi ve "Bana 'parasız dağıtamazsın' dediler, ben de 5 kuruşa dağıttım. Çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Alanlarımız ekilemeyebilir. İlerde gıda sıkıntısı çekebiliriz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, CHP’li belediyelerin salgın ilgili çalışmalarının amacının “şov yapmak” olduğunu söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, “Maalesef CHP’nin başını çektiği bir kesim yine bozgunculuk peşinde koşuyor. Cumhurbaşkanlığını, Sağlık Bakanlığını, İçişleri Bakanlığını, diğer bakanlıkları, valiliği hiçe sayarak kendi başlarına yardım toplamaya, ekmek dağıtmaya, hastane kurmaya benzeri işler yapmaya kalkışıyorlar. Asli işlerini yürütemeyen CHP’li belediyelerin ısrarlar ve salgınla mücadele kurallarını hiçe sayarak giriştikleri bu tür faaliyetlerin amacı halka hizmet vermek değil şov yapmaktır. Bu tür teşebbüsler geçmişte FETÖ ve PKK gibi örgütler tarafından da denenmiştir. Buradaki amacın milletimizin takdirle takip ettiği sağlık, gıda, güvenlik, ekonomik destek, sosyal yardım hizmetlerini itibarsız hale getirmek olduğu açıktır” ifadelerini kullanmıştı.

AK Partili Mahir Ünal da CHP’li belediyelere “paralel yapı” ithamı yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU