Dünya Sağlık Örgütü'nden UEFA'ya: Uluslararası organizasyonları 2021'in sonuna kadar askıya alın

UEFA'nın liglerin tamamlanmasını istemesinin ardından DSÖ, futbolla ilgili önemli bir tavsiyede bulunarak, uluslararası organizasyonların 2021 sonuna kadar askıya alınması önerisini sundu

Fotoğraf: Reuters

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyada 180'den fazla ülkede etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünyada ulusal ve yerel futbol ligleri askıya alınırken, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020), Copa America, 2020 Tokyo Olimpiyatları gibi büyük organizasyonlar da bir yıl ertelenmişti. 

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), özellikle yerel liglerin ve kupa maçlarının tamamlanmasını isterken, dün bu konuyla ilgili üye federasyonlarla toplantı yaptı. 

55 üye ülke federasyonunun katıldığı toplantıda liglerin ve kupa maçlarının tamamlanması için çeşitli takvim seçenekleri sunan UEFA, bu takvime milli maçlar, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarını da dahil etti. 

Yaşanan gelişmenin ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ulusal liglerle ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, uluslararası organizasyonlar konusunda uyarıda bulundu ve tavsiye verdi.

Kovid-19 salgınıyla ilgili alınması gereken önlemlere her geçen gün yenisini ekleyen DSÖ, yayılmayı kontrol altına alabilmek adına uluslararası organizasyonların 2021 yılının sonuna kadar askıya alınmasını önerdi. 

DSÖ, turnuvaların planlamasının, salgın tehlikesi geçtikten sonra yapılması tavsiyesinde bulundu.

Kovid-19 salgınında son verilere göre dünyada 2 milyon 560 binden fazla kişide virüs vakası tespit edilirken, 177 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU