Doğan Müzik Yapım’ın yüzde 60’ı Fransızlara satılıyor

Paris merkezli müzik dağıtım şirketi Believe, Doğan Holding’in iştiraki Doğan Music Company’nin yüzde 60 hissesini 23,4 milyon dolara satın alacak

NetD Müzik sermayesini temsil eden payların tamamı da, payları satışa konu Doğan Müzik Yapım ve Ticaret A.Ş.'ye ait/ Fotoğraf: YouTube

Bağımsız sanatçıların ve yapım şirketlerinin ürünlerini dünya çapındaki dağıtımını sağlayan Fransız şirket Believe Music, Doğan Holding’in iştiraki Doğan Müzik Yapım ve Ticaret A.Ş. (DMC)’nin yüzde 60’nı satın alıyor. 

Doğan Holding’ten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada satış tutarı 23,4 milyon dolar. Hisse satışından elde edilecek kâr ise 135 milyon lira. 

KAP’taki açıklamaya göre NetD Müzik Video Dijital Platform ve Ticaret A.Ş.'nin ("NetD Müzik") sermayesini temsil eden payların tamamı da, payları satışa konu Doğan Müzik Yapım ve Ticaret A.Ş.'ye ait. Yeni ortaklıkla ilgili ön sözleşme 17 Nisan 2020 tarihinde imzalanmıştı. 

DMC Genel Müdürü Samsun Demir konuyla ilgili olarak “Korona ile mücadele edilen bu zor günlerde müzik sektörümüze katkıda bulunmak için bir yabancı yatırımcının ülkemize güven duyarak gelmesi her yönüyle büyük önem arzediyor. Bunun için heyecanlıyız. Sektörümüz için hayırlı olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.

20 yıl önce kuruldu 

Doğan Music Company
, 2000 yılında kurulan Doğan Music Company, müzik sektörünün en önemli müzik şirketlerinden biri olarak birçok müzik şirketinin dijital ve fiziki dağıtımını yaparken, kendi bünyesinde önemli sanatçı ve grupla çalışıyor.

45 ülkede faaliyet gösteriyor

2005 yılında Paris'te kurulan Believe Music, 45 ülkede bin 300'den fazla çalışanı ile faaliyet gösteriyor. 

Fransız grup, bağımsız sanatçıların dünyadaki tüm yerel pazarlarda gelişmelerini destekliyor. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU