The Walking Dead’in yapımcısı, Alpha’nın başını “virüsleri korkutsun diye” evinin girişine astı

*Spoiler içerir – bizden uyarması*

The Walking Dead’in yapımcısı Greg Nicotero, Alpha’nın kesilmiş başının artık bahçesinin kapısını süslediğini açıkladı.

AMC’deki yayın süresi 10 yılı bulan The Walking Dead, herhangi bir çıldırmış zombiden çok daha korkutucu ve yıkıcı olan cani insan karakter üretmede kalıbının hakkını fazlasıyla verdi.

Dizideki ilk büyük cani, tabii ki kıyamet sonrası yerleşimi Woodbury’i giderek sertleşen demir yumruğuyla yöneten Vali (The Governor) idi. Bu karakter mağlup edildikten sonraki etkileyici büyük kötü; Negan’dı. Negan o kadar gaddardı ki pek çok hayran onun yüzünden diziyi izlemeyi bıraktı. Ve 8. sezonda nihayet hak ettiğini buldu, hapsedildi. Böylece The Walking Dead’de açılan kötü karakter kontenjanını Alpha doldurdu.
 


The Whisperers adıyla bilinen gizemli topluluğun lideri olan Alpha, dizinin en korkutucu kötüsü olmaya adaydı. Aynı kendinden önce gelen Vali ve Negan gibi Alpha da, güvenini kazanan Negan’ın kendisini öldürmesiyle nihayetinde yenildi. Negan karakterin kesilmiş kafasını intikam duygusuyla dolu Carol’a yolladı.

Screen Rant'ta yer alan habere göre Alpha’nın başı dizide son olarak (onu bulduktan sonra derisini yüzüp yarısını Whisperer maskesine diken Beta’nın eline geçmeden önce) ormanda bir kazığa takılı bırakılsa da gerçekte serüveni, dizinin yapımcısı Nicotero’nun bahçe kapısında sonlandı. Nicotero’nun Instagram’da yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

Evimin kapısını süslüyorum! Bu mutlaka her virüsü korkutacaktır. Eğer merak ediyorsanız 1. Alpha 2. Bisikletli kız 3. Carl’ın üçüncü sezon birinci bölümde çiftlik evinde vurduğu dişi zombi VE Vali’nin akvaryumda tuttuğu başlardan biri. 4. Michonne’un bir numaralı evcil zombisi 5. Jaws’daki Ben Gardner karakterinin Vali’nin akvaryumundaki versiyonu 6. Michonne’un iki numaralı evcil zombisi

Anlaşılan Nicotero’nun, kendi tabiriyle koronavirüsü dışarıda tutmak için nöbet tutan, bahçe kapısını süsleyen ciddi bir kafa koleksiyonu var. Bu The Walking Dead’deki eskileri yad etmek için gerçekten de iyi bir koleksiyon, zira içinde Michonne’un “evcil” zombilerinin kafalarından Carl’ın üçüncü sezonda istiflediği kafaya, hikayesi daha sonra The Walking Dead’in internette yayımladığı bölümlerden birinde anlatılan, Rick Grimes’ın karşılaştığı ilk zombi olan “Bisikletli Kız’dan” Nicotero ve görsel efekt ekibinin Vali’nin akvaryumunu hazırlarken Jaws karakteri Ben Gardner’a atıfla yaptıkları kafaya kadar pek çok enstantaneden figürlere yer verilmiş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu tabii ki dizinin yıllar boyunca yer verdiği kesik kafaların tamamıyla kıyaslandığında yalnızca küçük bir kısmı (dizinin kanlı dehşet etkenini gerekli seviyede tutmak için yapılan vücut parçalarından bahsetmeye gerek bile yok).

Nicotero’nun dehşet verici sergisi belki koronavirüsü uzak tutmayabilir ama bu yapımcı ve özel efekt ustasının evinin kapısına gelecek herhangi bir davetsiz misafiri kokutmaya yetecektir.

The Walking Dead’in kendisine gelince, hayranların 10. sezonun tabii ki ertelenen finali için maalesef daha beklemesi gerekecek. Prodüksiyon askıya alınmadan önce sezon, Beta ve güruhunun, Whispererlarla bir önceki çatışmadan sonra kahramanlarımızın sığındığı hastaneye saldırmak üzere olduğu noktada kalıp patlamaya hazır bir doruk noktasına ulaşmıştı.

Öte yandan sezon finalinde Maggie’nin dönmesi de söz konusu. 

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU