Süper kahraman filmleri sevenler için Netflix’ten 8 alternatif

Wonder Woman'dan The Dark Knight'a gişe rekortmeni yapımlar

Fotoğraflar: IMDb

Aksiyon dolu klasiklerden Marvel Sinematik Evreni’nin en sevilenlerine, Netflix’te izlenebilecek bu filmler yakın tarihte sinemalara gelen en keyifli süper kahraman hikayelerinden bazıları.

Man of Steel (2013)


Genç bir delikanlı sıradışı güçlere sahip olduğunu ve bu dünyadan olmadığını öğrenir. Genç bir erkek olduğunda nereden geldiğini ve buraya ne için gönderildiğini keşfetmek için kendi yolculuğuna çıkar. Ancak, dünyayı yok olmaktan kurtarıp tüm insanlık için umudun sembolü olacaksa, içindeki kahramanın ortaya çıkması gerekmektedir. Filmde superman rolündeki Henry Cavill’e, Amy Adams eşlik ediyor.

Suicide Squad (2016)


Dünyanın en tehlikeli takımını toplamak için hapisteki Süper Güçlü Kötü Adamları bir araya getir, devletin emriyle onları en güçlü silahlarla donat ve gizemli bir suç örgütünü yenmeleri için göreve gönder. Ancak bu takım, aslında başarılı olmaları için değil de, tescilli suçları nedeniyle, eninde sonunda kaybedecekleri aşikar bir göreve çıktıklarını fark ettiklerinde ne yapacak? David Ayer'ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman ve Viola Davis var.

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)


Batman, Superman’in artan gücünden şüphelenince, Çelik Adam ve Pelerinli Süvarı karşı karşıya gelir. Yönetmenliğini Zack Snyder'ın yaptığı Batman v Superman: Adaletin Şafağı'nın başrollerinde, Ben Affleck "Batman/Bruce Wayne", Henry Cavill "Superman/Clark Kent", Amy Adams "Lois Lane", Gal Gadot "Wonder Woman" ve Jesse Eisenberg "Lex Luthor" rolünde yer alıyor.

The Dark Knight (2008)


Batman, Teğmen Gordon ve bölge savcısı, Gotham’ın yeraltı dünyasını çökertmeye devam ederken yeni bir kötü adam, bir çuval inciri berbat etmek üzeredir. Joker rolü Heath Ledger’a ölümünden sonra En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandırdı.

Justice League (2017)


Zack Snyder'ın yeniden yönetmen koltuğuna oturduğu Justice League, dünya için yeni bir tehlikenin ortaya çıkmasıyla Batman'in yeni kötülüğe karşı koyacak bir süper kahraman ekibini bir araya getirmesini anlatıyor. Batman, bugüne kadarki en zorlu düşmanlarını yenmek için Wonder Woman, Aquaman, Flash ve Cyborg gibi süper kahramanlardan oluşan bir ekip kuruyor. 

Wonder Woman (2017)


Patty Jenkins'in yönettiği, başrolünde Gal Gadot'un yer aldığı Wonder Woman, yenilmez bir savaşçı olan Amazon prensesi Diana'nın, dünyada meydana gelmekte olan büyük savaşı durdurmak için yola çıkmasını konu alıyor. 

Hancock (2008)


Will Smith, Siyah Giyen Adamlar (Men In Black) ile daha önce de Marvel evrenine dahil olmuştu (bu işin yayın devinin çizgi romanlarından biri olduğunu biliyor muydunuz?) ve DC genişletilmiş evreninin kötülere odaklı filmi Suicide Squad’da Deadshot olarak yer almıştı. Bu iki işin arasında, 2008’de oyuncu tamamen yeni ve epey yapıbozumcu, farklı bir “süper” karakter rolünü, Hancock’un başrolünü üstlendi. Bu filmin baş karakteri, açıklanamaz şekilde bir dizi olağanüstü güce sahip huysuz, alkolik bir sokak çocuğu, başka bir deyişle Superman’in takdire şayan karakter özelliklerinin hiçbirine sahip olmayan hali.

Spider-Man 3 (2007)


Sam Raimi imzalı yapımda başroldeki isim Tobey Maguire. Görünüşte yenilmez olan Örümcek Adam’ın macera serisinin bu üçüncü filminde başka dünyadan gelen tuhaf bir siyah varlık Peter Parker’la bağ kuruyor. Netflix’te Örümcek Adam’ın Andrew Garfield’lı bir başka versiyonu, 2014 yapımı İnanılmaz Ödümcek Adam 2’nin de gösterimde olduğunu hatırlatalım. 

 

Independent Türkçe, Cinemablend

Derleyen: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU