Tepki çeken sözlerle gündeme gelen Dr. Mehmet Öz: Yanlış konuştum

ABD’ye yaşayan Kalp Cerrahı Mehmet Öz, okulların açılması gerektiği ve toplam nüfusta gerçekleşecek yüzde 2-3’lük ölüm artışının bazıları için ‘kabul edilebilir’ olduğu şeklindeki açıklamaları için özür diledi

Dr. Mehmet Öz / Fotoğraf: AA

Dr. Mehmet Öz'ün Fox News'teki bir programda sarfettiği sözler tartışma yarattı.

Televizyon programında açıklamalarda bulunan Öz, okulların açılması gerektiğini savundu. 

"Bazı şeyler bir sorun olmadan açılmalı, örneğin okullar" diyen Dr. Öz, "Size söylüyorum, okullar çok çekici bir fırsat. Lancet dergisinde yeni bir makale gördüm. Makalede okulların açılmasının toplam ölüm sayısını yüzde 2-3 arasında artıracağı ifade ediliyordu. Bu ölüm oranı, bazı arkadaşlar için kabul edilebilir bir oran” şeklinde konuştu.

Mehmet Öz'ün bu açıklaması, sosyal medyada kısa sürede en çok konuşulan konulardan oldu.  

ABD'deki durumla ilgili konuşan Öz'ün sözleri, Türkiye'de de tepki topladı. 

Sosyal medyada pek çok kişi Mehmet Öz'ün bu sözlerinden dolayı özür dilemesi gerektiğini savundu. 

Çok geçmeden Öz'den bu konuya ilişkin özür açıklaması geldi. 

"Amacım asla bu değildi"

Hata yaptığını kabul eden Mehmet Öz, Twitter hesabında, "Okulların açılmasının riskleri ile ilgili yaptığım yorumlar, insanların kafasını karıştırdı ve onları üzdü. Amacım asla bu değildi. Yanlış konuştum" ifadelerini kullandı. 

Kendisinin de bir kalp cerrahı olarak hayat kurtarıp, ameliyathanede riskleri en aza indirmeye çalıştığını belirten Öz, kişilerin sürekli kendisine normal hayata dönmenin nasıl mümkün olacağını sorduklarını aktardı. 

Bunun için en önemli adımların başında çocukların güvenli şekilde okullara dönüşlerini sağlamanın geldiğini belirten Öz, okulların pek çok çocuk için güvenlik, beslenme ve eğitim alanı olduğuna dikkat çekti.

Dr. Mehmet Öz, virüs ile başa çıkma çalışmalarını sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU