Ekvador’da salgın nedeniyle sokaklara bırakılan yüzlerce ceset toplandı

Koronavirüs salgını nedeniyle morglarda yer kalmadığı için halk tarafından sokağa bırakılan ve evlerde bekletilen cesetler toplandı

Fotoğraf: AFP

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, ülkesindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Devlet Başkanı Moreno, "merkez üssü" olarak nitelenen ve geçen ay halkın ölen yakınlarını sokağa bıraktığı Guayaquil'de ev ve hastanelerden 1424 cesedin toplandığını ve uygun şekilde defnedildiğini açıkladı.

Ekvador'da virüsün görülmesinden kısa bir süre önce aldıklarını ifade eden Moreno, “Salgına hazırlıksız yakalandığımıza dair yorumlar görüyorum. Elbette hazırlıklı değildik, kimse değildi. Soruyorum sen hazırlıklı mıydın? Ailen, şirketin veya herhangi bir ülke hazırlıklı mıydı?” dedi.

Cesetler sokaklara bırakılıyor

Ekvador'da hastanelerin morglarının dolması ve cenaze hizmetlerinin tıkanması nedeniyle halkın, yakınlarının cesetlerini sokağa bıraktığı ve sokakta yaktığı görülmüştü.

Ordunun da yardımıyla kentteki cesetlerin toplanması için kurulan Ortak Görev Gücü Lideri Wated, toplanan cesetlerin ölüm sebebinin Kovid-19 olup olmadığının bilinmediğini söylemişti.

Ekvador'da çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada yayınlanan görüntülerde yüzlerce cesedin sokaklara bırakıldığı yer alıyor.

Ekvador'da resmi verilere göre 7 bin 858 salgına yakalanırken, 388 kişi de hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU