Erdoğan: İnfaz düzenlemesi milletimizin ve kamu vicdanının hassasiyeti dikkate alınarak hazırlandı

İnfaz yasasına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Kanunun yayımlanmasıyla, infaz sürelerinde yapılacak değişikliklere uygun şekilde, çok sayıda hükümlü cezaevinden çıkabilecektir" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen yeni infaz düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "İnfaz düzenlemesi milletimizin ve kamu vicdanının hassasiyeti dikkate alınarak hazırlandı" ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemenin önemli yenilikler getirdiğini söyleyen Erdoğan, "Yargı Reformu Stratejimizi, bu sürecin en önemli halkalarından biri olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan, yeni infaz düzenlemesiyle sistemin işleyişini hem mağdurlar hem suçlular açısından çok daha adil bir hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

"Her önlem alınıyor"

Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin salgın tehdidinden korunması hususunda tüm tedbirlerin alındığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ceza infaz kurumlarının yönetim ve işleyişleriyle ilgili sorunları gidermeye yönelik adımlar atılmıştır. Hakları, canları ve sağlıkları devlete emanet olan bu insanların salgın hastalığa yakalanmamaları için her önlem alınıyor"

"Adalet arayışında daha yapacak çok işimiz var"

"Ceza Kanunumuzdaki suç ve yaptırım dengesini tümüyle yeniden ele alacak kapsamlı bir çalışmaya şimdiden başladık" diyen Erdoğan, "İnsanlığın asla bitmeyecek bir ülküsü olan adalet arayışında, daha yapacak çok işimizin olduğunu biliyoruz" sözlerini kullandı.

"Vatandaşlarımızın, devletin ve toplumun kendilerine olan güvenlerini boşa çıkmarmayacağına inanıyorum"

İnfaz ve denetimli serbestlik aşamalarında çocuk, yaşlı, hasta ve yeni doğum yapmış kadınlar gibi gruplar lehine insani yaklaşımlar geliştirildiğini ifade eden Erdoğan, "Bu vatandaşlarımızın, devletin ve toplumun kendilerine olan güvenlerini boşa çıkarmayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kanunun yayımlanmasıyla çok sayıda hükümlünün cezaevinden çıkacağına işaret eden Erdoğan, "Düzenlemenin, ülkemizde adaletin tecellisi konusunda milletimizin beklentilerini daha yüksek oranda karşılayacağı da bir gerçektir" dedi.

Bahçeli'ye teşekkür

Erdoğan, "Özellikle Cumhur İttifakı'nın tarafı olan Sayın Genel Başkan Bahçeli'ye de şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Kanunu, onay için geldikten sonra hızla incelemesini tamamlayıp Resmi Gazete'de yayınlatmak suretiyle yürürlüğe sokacağız" diye devam etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU