Trablus hükümetine bağlı güçler 3 bin kilometrekare alanı geri aldı

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı güçleri, başkent Trablus'un batısındaki yaklaşık üç bin kilometrekare alanın, Tobruk Merkezli Hafter güçlerin elinden geri alındığını belirtti

 Fotoğraf: AA

Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin sözcüsü Muhammed Kununu, yaptığı yazılı açıklamada, "Barış Fırtınası Operasyonu" kapsamında gerçekleştirdikleri "düzenli ve hazırlıklı" harekatla yoğun çatışmaların ardından yaklaşık 3 bin kilometrekarelik alanı Tobruk Merkezli Hafter güçlerinden geri aldıklarını bildirdi.

Kununu, harekat kapsamında Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait silah atölyesi, büyük miktarda mühimmat ve askeri malzeme de ele geçirdiklerini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkent Trablus'un batısında kurtarılan bölgelerde Hafter hükümetine bağlı güçlere ait 10 BAE tankı ile 6 zırhlı araca el koyduklarını ifade eden Kununu, "Hafter güçleri ile paralı askerlerin her zaman olduğu gibi yenilgilerinin intikamını Trablus'u bombalayarak almaya çalıştığını" söyledi.

Serrac’dan “ölen askerlerin cenazelerini ülkelerine gönderin” emri

UMH Başbakanı Fayiz es-Serrac, pazartesi günkü çatışmalarda etkisiz hale getirilen ülkenin doğusundaki Hafter hükümetine bağlı paralı askerlerin cenazelerinin ülkelerine gönderilmesini emretti.

Bir basın açıklaması yapan Serrac, Hafter saflarındaki paralı askerlerin cesetlerinin kimlikleriyle ülkelerine iadesi meselesi hususunda Dışişleri Bakanlığı'na talimat verdiğini söyledi.  

Paralı askerlerin ölüm nedenlerinin de yazılmasını kararlaştırdıklarını aktaran Serrac, "Söz konusu ülke yönetimlerinin, vatandaşlarının neler yaptıklarını bilmeleri için böyle bir yönteme başvurduklarını" ifade etti.  

Serrac, İçişleri Bakanlığına da Hafter milislerinin elinden geri alınan belde ve şehirlerde istikrarın yeniden sağlanması için emniyet birimlerinin etkin hale getirilmesi talimatı verdiğini kaydetti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar


 

DAHA FAZLA HABER OKU