Marvel, Avengers: Endgame’de herkesin gözünden kaçan detayı Twitter’da paylaştı

Marvel Studios, Iron Man’ın gerçekten de Avengers’ın “kalbi” olduğunu kanıtlayan fotoğrafı yayımladı

Disney, filmlerde gizlenmiş detayları içeren bir dizi paylaşımla hayranlarının Paskalya hafta sonunu Twitter’da kutladı. Eğlenceye çok geçmeden Marvel da katıldı.
 


We Got This Covered’de yer alan habere göre Marvel Studios resmi hesabı, Avengers: Endgame’den iki tanıdık sahnenin görüntüsünü paylaştı. Fotoğraflardan birinde dünyayı kurtarmak üzere geçmişe gitmek üzere olan kahramanlarımız yumruklarını birleştiriyor.

Diğerindeyse 2008 yapımı Iron Man filminden bir kare yer alıyor. Bu fotoğrafta Pepper’ın Iron Man’e hediye ettiği ve üzerinde “Tony Stark’ın Bir Kalbi Olduğunun Kanıtı” yazan orijinal ark reaktörü görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avengers üyelerinin kırmızı eldivenli fotoğrafı ve ark reaktörü arasındaki benzerlik, Avengers'ın yumruklarını birleştirdiği sahnenin, ark reaktörüne gönderme yaptığını ortaya koyuyor.

Tweet’e gelen yorumlarda Marvel hayranlarının bazıları bu ince detay karşısında şaşkınlığını gizlemezken bazılarıysa detayı daha önce fark edemediği için hayıflandı.

Iron Man, Avengers: Endgame’de kendini feda etmesiyle bencil teknoloji dehası olarak başladığı hikayesini gerçek bir kahraman olarak sonlandırmıştı. Bu an Tony Stark karakteri için en önemli anlardan biriyken, izleyici için duygu yüklü bir sahneydi.

Avengers: Endgame senaristleri neden filmde emekli olanın Iron Man değil de Kaptan Amerika olması gerektiğini şöyle açıklamıştı:

Filmlerin akışı içerisinde Kaptan ve Tony’nin hikayelerinin kesiştiğini fark ettik. Tamamen özverili bir şekilde bombaların üzerine atlayarak başlayan Kaptan, kendi iyiliğini daha çok düşünmeye başlıyordu. Bu bencilleştiği anlamına gelmiyor ama özellikle Kahramanların Savaşı’nı (Civil War) izlerseniz, sonuçları Yenilmezler’in dağılması anlamına gelse de kendi istekleri doğrultusunda kararlar aldığını görürsünüz. Küstah bir milyarder zampara olarak başlayan Tony içinse hem risklerin hem de sorumlulukların arttığını görüyoruz. 2015’in sonlarına doğru bir noktada artık fark ettik ki Steve’in kendini bulabilmesi için kendine bir hayat kurması, Tony’ninse kendini bulabilmesi için gerekirse kendi hayatını kaybetmesi gerekiyordu.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU