Ersun Yanal: Benimle çalışırsanız başınız belaya girer, herkes skora odaklanır, size sıkıntı yaşatırım

Fenerbahçe eski teknik direktörü Ersun Yanal, katıldığı Tandem-i programında ismini vermediği bir kulüp başkanına, "Benimle çalışırsanız sizin başınız belaya girer. Herkes skora odaklanır. Ben size sıkıntı yaratırım" dediğini söyledi

Ersun Yanal / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Ersun Yanal, konuk olduğu Tandem-i programında, futbola dair açıklamalarda bulundu, teknik direktörlük döneminde bir kulüp başkanıyla yaşadığı bir anıyı anlattı.

Çalıştırdığı tüm takımların ofansif kriterlerde ligin en üst sıralarında yer aldığını belirten Yanal, "Gol beceri işi. Şöyle bir bakın. En son çalıştırdığım takımlar da dahil olmak üzere ofansif gücü yüksek takımlardır. Futbolun en iyi tarafı oynamaktır. Futbol seyircisi niye futbola tutkulu olsun? Futbol her zaman yenmek değildir. Keyif aracıdır ama bunu maalesef kaybettik. Biz skorseveriz. Futbolsever olmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Türk futbolunun son 20 yılında çok önemli oyunculara dokunduğunu ve birçok yeteneği ülkeye kazandırdığını vurgulayan Yanal, ismini vermediği bir kulüp başkanıyla arasında geçen diyaloğu, şöyle anlattı: 

Türkiye'de plan ve proje yapmak gerçekten zordur. Bir gün çok değer verdiğim bir başkanımızla görüşme yaparken, "Benimle çalışırsanız sizin başınız belaya girer. Herkes skora odaklanır. Herkes sizi skor almaya zorlar. Ben size sıkıntı yaratırım. Skor isteyecek sizden insanlar. Halbuki biraz geliştirelim, oyuncu bulalım, ülkeye katkıda bulunalım. 100 değil, 10 kazanalım. Eyvallah, skor alalım ama her şey yenmek, yenilmek değil.

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezonun 16. haftasında ikinci kez göreve gelen Ersun Yanal, 2 Mart'ta takımla yolları ayrılmıştı.

2012-13 sezonunda ilk kez Fenerbahçe Teknik Direktörü olan ve kariyerinin ilk ve tek Süper Lig şampiyonluğunu kazanan Ersun Yanal, sarı-lacivertli takımdaki ikinci döneminde ligin bitmesine 10 hafta kala takımdaki görevinden ayrıldı.

Sarı-lacivertli takımın başında toplamda 53 maça çıkan Yanal, 27 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 13'er beraberlik ve mağlubiyet yaşadı. 

Yanal, antrenörlük kariyerinde Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Eskişehirspor, Trabzonspor gibi kulüplerin yanı sıra bir dönem A Milli Futbol Takımı'nda da görev yapmıştı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU