Fenerbahçe'de Cenk Renda, koronavirüsle mücadelesini anlattı: Bir daha ailemi ve Fenerbahçe’yi göremeyeceğimi sandım

Kovid-19'a yakalanan ve hastalığı yenen Fenerbahçe Beko Takım Menajeri Cenk Renda, tedavi sürecini anlatarak, EuroLeague'de oynadıkları Valencia maçından sonra kendisini kötü hissettiğini ve sonrasında hastaneye yatırıldığını belirtti

Cenk Renda / Fotoğraf: fenerbahce.org

Türk spor camiasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ilk isim olan Fenerbahçe Beko Takım Menajeri Cenk Renda, 21 günlük tedavi ve karantina sürecinin ardından taburcu olup evine ve çocuklarına kavuşurken, zor geçen günlerini anlattı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, koronavirüs kaptığını öğrenince yıkıldığını söyleyen Renda, şöyle konuştu: 

Tarih 20 Mart’tı ve henüz özel hastaneler pandemi hastanesi ilan edilmemişti. ABD, İtalya, İspanya’da yatan hastaların görüntüleri gözümün önüne geldi. Beni bir hastaneye nakledip makineye bağlayacaklar sandım. Panik halindeydim. Eve gitmek için ısrar ettim, her şeyi yaptım. Bu, tarifi zor bir his. Sosyal medyada gördüklerim nedeniyle bir daha iyileşemeyeceğimi, çocuklarımı, Fenerbahçe’yi, dostlarımı göremeyeceğim sandım. ‘Buraya kadarmış Cenk’ dedim. Doktorlar eve gitme konusunda beni hiç dinlemediler bile, hemen yatırdılar.”

Ertesi gün bütün özel hastanelerin pandemi hastanesi ilan edilmesiyle yatırıldığı hastanedeki tek koronavirüslü olarak izole edildiğini hatırlatan Renda, "Psikolojim harap haldeydi. Çocuklarım, eşim, takımım aklıma geliyor, sesim düğümleniyor, ağlıyordum. 'Artık buradan çıkamam, çocuklarımı, eşimi son bir kez bile göremem' diyordum. O gece Miraç Kandili’ydi, sabahlara kadar ağladım" ifadelerini kullandı.

Kendisini bir türlü durduramadığını, ailesini ve Fenerbahçe'yi bir daha görebilmek için dua ettiğini söyleyen Renda, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bunu kimse anlayamaz. Zira bu başka hastalıklara benzemiyor. Yanına kimse gelemiyor, sevdiklerini görememek ölümden daha beter. Korkmamak imkansız.

Hastanedeki ikinci gününde Kovid-19 testi pozitif çıkan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in yanındaki odaya yatırıldığını söyleyen Renda, "Hocaya hemşire aracılığı ile 'geçmiş olsun' mesajı gönderdim" dedi.

"Yemeğim kapıdan bırakılıyordu"

Hastanede kaldığı dönemde kimsenin yanına bırakılmasına izin verilmediğini belirten Renda, "Yemeğim kapıdan bırakılıyordu. Sadece 12 saatte bir kez odama doktor ve hemşire ilaç için giriyordu. Bir anda yağmur gibi mesajlar başladı. Başkanımız Ali Koç, şube yöneticimiz Semih Özsoy, antrenörümüz Zeljko Obradoviç, genel menajerimiz Maurizio Gherardini ve oyuncuların mesajları bana büyük güç verdi, moral oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Renda, yapılan tedavilerin ardından yapılan testinin negatif olduğuna çok sevindiğini ama daha sonraki ikinci negatif testi geldiğinde yaşadıklarını şöyle anlattı: 

İkinci testim negatif çıkınca dünyalar benim oldu. Euroleague şampiyonluğu kupasından bile çok sevindim.

"Elim şişene kadar doktorları alkışlıyorum"

Taburcu olduktan sonra 15 günlük karantina süresinde eve gitmeyerek Fenerbahçe Konukevi'nde kaldığını dile getiren Renda, oranın da sağlık görevlilerinin hizmetine sunulmasıyla otele geçtiğini ve karantina süresini tamamlamasnın ardından ailesine kavuştuğunu söylerek, "Şimdi her gece 21.00’de cama çıkıp minnet borçlu olduğum sağlıkçılarımızı elim şişene kadar alkışlıyorum. Hepsi büyük risk altında çalışıyorlar. Allah hepsinden razı olsun" yorumunu yaptı.

THY Avrupa Ligi'nde deplasmanda Valencia ile oynadıkları maçtan sonra kendisini kötü hissettiğini ve takım halinde test yaptırmaya karar verdiklerini vurgulayan Renda, "Semptomları görür görmez en yakın hastaneye gidin. Beklemek hayati bir hata olabilir. Lütfen herkes sigarayı bıraksın. Doktorlar hayatımda hiç sigara içmediğim için iyileşmemin kolay olduğunu, sigara içenlerde hastalığın çok ağır geçtiğini söylediler" tavsiyesinde bulundu.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU