Mehmet Ocaktan’dan eski partisine eleştiri: İşte ahlakımızın ve insani duruşumuzun son fotoğrafı...

Karar yazarı: . Geçtiğimiz hafta af tasarısının Meclis’te görüşülmesi sırasında yaşanan bir olay, ahlaken nasıl bir iflasın içinde olduğumuzun en net fotoğrafıdır

Fotoğraf: TBMM

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği yapan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, tutuklu bulunan HDP’li İdris Baluken için “Ölsün” diyen eski partisinden vekilleri eleştirdi.

TBMM’de infazda indirim yasası teklifinin görüşüldüğü sırada HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yaptığı konuşmada "Ben bütün kamuoyunun gözünün önünde şunu söylüyorum: İdris Baluken cezaevinde ölsün mü? Figen Yüksekdağ ölsün mü? Selahattin Demirtaş ölsün mü? Ahmet Altan ölsün mu?” diye seslendi.  Bu sırada AK Parti sıralarından “Ölsün” sesi geldi. HDP’li Beştaş, “Ölsün mü? Bunu söylüyorlar. Şu anda bunu kabul edemeyiz” diye seslendi.

Mehmet Ocaktan da bugünkü “Öyle bir ahlaki savrulma yaşıyoruz ki..” başlıklı köşe yazısında 9 Nisan’da gerçekleşen olaya tepki gösterdi.

Yazısında Türkiye’nin son günlerde yaşadığı birçok şeyi sıralayan Ocaktan, en son olarak eski partisine şu tepkiyi gösterdi:

Maalesef ahlaki hasletlerimizi kaybedişimizin hikayesi bunlarla da bitmiyor. Geçtiğimiz hafta af tasarısının Meclis’te görüşülmesi sırasında yaşanan bir olay, ahlaken nasıl bir iflasın içinde olduğumuzun en net fotoğrafıdır. Yaşanan olayın özeti şöyle: “Meral Danış Beştaş (Siirt-HDP): Ben de bütün kamuoyunun gözünün önünde şunu söylüyorum. İdris Baluken cezaevinde ölsün mü? (AK Parti sıralarından “Ölsün” sesi) İşte ahlakımızın ve insani duruşumuzun son fotoğrafı...

Tutanaklara geçmedi, CHP düzelttirdi

TBMM’deki tartışma sırasında Baluken için söylenen “Ölsün” ifadesine CHP’li Özgür Özel de tepki göstermişti.

Özel “Tutanaklara bakacağım yani kim demiş? Hakikaten, o vicdansızlık bu Meclis’ten nasıl çıktı ben inanamıyorum” demişti. CHP’li vekil, daha sonra tutanakları inceledi, ancak “Ölsün” sözleri tutanaklara geçmemişti.

CHP’li Özel bunun üzerine Meclis Tutanak Dairesi'ne itiraz etti. Tutanak Dairesi de Genel Kurul’daki sesleri dinleyerek tespit yaptı, bunun üzerine tutanak şöyle değişti:

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Ben de bütün kamuoyunun gözünün önünde şunu söylüyorum: İdris Baluken cezaevinde ölsün mü? (AK PARTİ sıralarından “Ölsün.” sesi) Figen Yüksekdağ ölsün mü? Selahattin Demirtaş ölsün mü? Ahmet Altan ölsün mu? (HDP sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler)

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU