Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ı kurtarmak için Soylu'nun istifa etmesini anlayışla karşılıyorum

Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasını Habertürk'te katıldığı programda canlı yayında öğrendi

Fotoğraf: Twitter

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasını Habertürk'te katıldığı programda canlı yayında öğrendi. 

Kılıçdaroğlu'nun istifaya yönelik ilk yorumu "Kararı tek başına Süleyman Soylu Bey'in alacağına inanmıyorum. Sağlık Bakanı'nın tek başına karar alamadığı gibi." oldu.

"Sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak pek çok çevreden öneri geldi ama o önerilerin hiçbiri uygulanmadı. Sonunda cumartesi-pazara denk geldi. Geç saatte açıklandı" diyen CHP Genel Başkanı, "Bütün karar mekanizmalarının oluşmasında nihai söz sahibi sayın Erdoğan'dır. Sayın Erdoğan'ı kurtarmak için Sayın Soylu'nun istifa etmesini anlayışla karşılıyorum" ifadelerini de kullandı.

"Cumhurbaşkanım beni affetsin"

İçişleri Bakanı Soylu, "Cumhurbaşkanım beni affetsin" dediği istifa duyurusunda, "Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı"  demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU