Birleşik Krallık, Kovid-19 hastasına yaklaşanı uyaracak uygulama üzerinde çalışmaya başladı

Cep telefonları için tasarlanan uygulamanın, Bluetooth teknolojisini kullanacağı bildirildi

(Apple)

Britanya’nın Ulusal Sağlık Sistemi'nin teknoloji kolu, hükümetin koronavirüs tecridini sona erdireceğini umduğu vir uygulama için Google ve Apple’la çalışmaya başladı.

Reuters’ın Sunday Times gazetesine dayandırdığı haberine göre cep telefonları için tasarlanan uygulama, koronavirüs testi pozitif çıkan birine yakın olduğu durumda kullanıcıları uyarmak için Bluetooth teknolojisini kullanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanların, bu uygulama sayesinde önümüzdeki ayın sonunda en katı sosyal mesafe tedbirlerini kaldırmanın mümkün olacağına inandığı bildirildi. Sağlık hizmetlerinin teknoloji kanadı olan NHSX’in, iki teknoloji deviyle "son hızda" çalıştığı kaydedildi.

Apple ve Google'ın, sosyal mesafenin korunup korunmadığını ortaya çıkaracak bir Bluetooth teknolojisi geliştirmek için birlikte çalışmaya başladığı zaten biliniyordu.

10 Nisan’da Apple’ın internet sitesinde duyurulan ortaklık için şu ifadeler kullanılmıştı:

Geliştiriciler, hükümetler ve halk sağlığı yetkilileriyle yakın işbirliği kurarak, Kovid-19’un yayılmasını yavaşlatmaya ve günlük yaşama dönüşü hızlandırmaya yardımcı olmak için teknolojinin gücünden yararlanmayı umuyoruz.

Açıklamada ayrıca, kullanıcı gizliliği ve güvenliğinin tasarımın merkezinde yer alacağı belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, Reuters, Newsroom

DAHA FAZLA HABER OKU