İmamoğlu: İBB, tüm İstanbul'un gıda ihtiyacına yetecek kapasitededir; halkımız sakin olsun ve güvende hissetsin

İmamoğlu sokağa çıkma yasağının ansızın alındığını söyleyerek tepki gösterdi

Fotoğraf: İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İçişleri Bakanlığı'nın 31 ildeki sokağa çıkma yasağı kararıyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bir değerlendirmede bulundu.

İmamoğlu, "Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı. İBB olarak bu kritik karardan haberdar değiliz, bilgilendirilmedik. Yarın İstanbul’da hangi hizmetleri verip vermeyeceğimizi bile bilmiyoruz" dedi.

İmamoğlu ikinci açıklamasında ise vatandaşlara eve dönme çağrısı yaparak belediye hizmetlerinin süreceğini bildirdi.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı. İBB olarak bu kritik karardan haberdar değiliz, bilgilendirilmedik. Yarın İstanbul'da hangi hizmetleri verip vermeyeceğimizi bile bilmiyoruz. Ortak akıl ve iş birliği olmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır” ifadelerini kullandı.

“Halk Ekmek ve Hamidiye Su yüzde 100 üretime geçti”

İBB Başkanı yaptığı ikinci açıklamada ise şunları söyledi:

11 Nisan Cumartesi itibariyle İBB'nin tüm hizmetleri sokağa çıkma serbestisi olanlar için devam edecek. Halk Ekmek ve Hamidiye Su yüzde 100 üretime geçti. İBB, tüm İstanbul'un gıda ihtiyacına yetecek kapasitededir. Halkımız sakin olsun ve güvende hissetsin. Lütfen herkes evine dönsün.

Metro İstanbul: 2 gün sefer yapılmayacak

Metro İstanbul da seferlerin 2 gün boyunca duracağını açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile ilan edilen sokağa çıkma yasağından dolayı 11-12 Nisan tarihlerinde hatlarımızda sefer yapılmayacaktır. 13 Nisan Pazartesi günü itibariyle seferlerimiz normal tarifeye uygun devam edecektir.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU