Diyarbakır Valiliği: Kulp'taki terör saldırısında 5 sivil vatandaşımız şehit oldu

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülerin saldırıya uğradığı belirtildi

Diyarbakır'daki saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti /Fotoğraf: AA

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere yönelik, terör örgütü üyeleri tarafından saldırı düzenlendi. 

Alınan bilgiye göre, Kulp ilçesine bağlı Güleç Mahallesi kırsalında orman işçilerini taşıyan aracın geçişi sırasında daha önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diyarbakır Valiliği “Kulp'taki terör saldırısında 5 sivil vatandaşımız şehit oldu” dedi.

“Saldırının faillerinin tespit edilmesi ve yakalanması için çalışmalara başlanıldı” denilen valilik açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Kulp İlçesi Güleç Mahallesi kırsalında 8 Nisan Çarşamba günü saat 06.30 sıralarında, orman kesimine giden sivil vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, PKK terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda 5 sivil vatandaşımız şehit olmuştur.

Saldırının faillerinin tespit edilmesi ve yakalanması için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından operasyonlara başlanılmıştır.

Menfur saldırı olayında Şehit olan vatandaşlarımıza Yüce Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

Bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımında bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Vatandaşlarımızın hesabını bu cani terör örgütünden soracağız” dedi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU