Perinçek: Erdoğan tarihi ve devrimci bir konuşma yaptı, Vatan Partisi'nin çözümünü açıkladı

"Vatan Partisi olarak da içine girdiğimiz dönemden büyük bir güvenle çıkıyoruz"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Perinçek’e göre Erdoğan, “tarihi ve devrimci” bir konuşma yaptı ve Vatan Partisi’nin salgın dolayısıyla yaşanan sorunlara çözümünü açıkladı.

Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı Ulusal Kanal’da değerlendiren Perinçek, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı’nın konuşmasını büyük bir heyecanla izledim. Bu tarihi ve devrimci bir konuşmadır. Türkiye tarihinde son derece önemli, yeni bir dönemin açıldığının göstergesi. Cumhurbaşkanı istihdam ve üretim odaklı bir çözümü Türkiye’nin önüne koydu. Yani sadaka odaklı değil. Ekonomimizin karşılaştığı derin kriz sonunda iki tane çözüm gündeme geliyor. Birisi Vatan Partisi’nin istihdam ve üretim odaklı çözümü. Bütün üretim çarkları devam etsin, iflasları önleyelim kimse işsiz kalmasın kimseye, sokağa atmayalım. Bunun karşısında İyi Parti ve CHP, HDP’nin çözümü yani Amerika güdümlü muhalefetin çözümü. Ona bin TL verelim ona iki bin TL verelim yani sadaka odaklı çözüm. Sonuç itibariyle üretim çarkını çevirmediğiniz zaman ekonomi çöker, herkes işinden olur. Bu sefer siz herkese tazminat ödeyeceğiz diye uğraşırsınız, onu da ödeyemezsiniz. O bakımdan kamu kaynaklarını nasıl kullanacağız sorusu ile karşı karşıyayız. Bu soruya CHP-İyi Parti-SP sadaka odaklı bir cevap veriyor. Bunun karşısında Sayın Cumhurbaşkanımız, Vatan Partisi’nin istihdam ve üretim odaklı çözümünü açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perinçek, bahsettiği çözümün “Milli Direnme Ekonomisi” olduğunu söylerken bunun 4 maddeden oluştuğunu belirtti:

Birincisi gıda güvenliği; tarımda alınan devrimci kararlar buna yöneliktir. İkincisi sağlık güvenliği; bu artık ikinci sıraya geçti. Bütün milletin sağlığı ve Mehmetçiğin sağlığı. Üçüncüsü güvenliğimizin güvenliği; yani asker ve polis teşkilatımızın güvenliği. Dördüncüsü milli eğitimin güvenliği.

“Vatan Partisi olarak büyük bir güvenle çıkıyoruz”

“Dünyada küreselleşme ve emperyalist sistemin geride kaldığı” görüşünü dile getiren Perinçek, şunları söyledi:

Dünya Asya çağına girmiştir. Batının dünyaya hükmettiği dönemler arkada kalmıştır. Asya’dan yükselen uygarlıkta paylaşmacılıktır, kamuculuktur, halkçılıktır, millî bağımsızlıktır, başı dik yaşamaktır. Bu bakımdan dünya artık yeni bir döneme girmektedir. Bunun işaretlerini de Sayın Cumhurbaşkanı konuşmasında gördük. Kendisini kutluyoruz. Vatan Partisi olarak da içine girdiğimiz dönemden büyük bir güvenle çıkıyoruz.

Erdoğan’ın  Tekalif-i Milliye emirlerini gündeme getirdiğini söyleyen Perinçek, “Yapılan eleştiriler de son derece yersiz. Ben okuyorum o emirleri. Yılmaz Özdil'in cumhuriyet gazetesinin eleştirilerini. İşgal altında alınır diyorlar o kararlar. Bu bakış açısı son derece yanlış. Evet savaş yok doğru ama bakın köyler karantina altında, halkımız can tehdidi ile karşı karşıya” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU