Meclis Başkanı duyurdu: 23 Nisan ev ve balkonlarda bayraklarla kutlanacak

Şentop, "23 Nisan 2020 Perşembe akşamı, saat 21:00’de tüm Türkiye’yi, evlerinde ve balkonlarında bayraklarıyla 100. Yıl coşkusunu İstiklal Marşı’nı söyleyerek kutlamaya çağırıyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına denk gelen 23 Nisan 2020 Perşembe günü ev ve balkonlarda kutlamaya çağırdı.

Şentop, açıklamasında "23 Nisan 2020 Perşembe akşamı, saat 21:00'de tüm Türkiye'yi, evlerinde ve balkonlarında bayraklarıyla 100. Yıl coşkusunu İstiklal Marşı'nı söyleyerek kutlamaya çağırıyoruz. Aynı saatte görsel medyamız İstiklal Marşı yayınıyla bu coşkuya eşlik edecek. Milli Mücadele'nin ruhunu yansıtan o mısralarla, 100. Yıl'ın heyecanını milletçe hep birlikte yaşayalım" ifadelerini kullandı.

Dünyanın ve Türkiye’nin koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadelesi kapsamında bu tür etkinliklerin takviminde düzenlemeye ihtiyacı hasıl olduğunu ifade eden Şentop, sağlık tedbirlerinin başında gelen sosyal mesafeye uyma esasına dayanarak böyle bir karar alındığını söyledi.

Şentop, "Salgının etkilemediği, belgesel gösterimleri, kitap yayınları ve medya paylaşımları gibi projelerin de planlandığı şekilde yürütüleceğini açıklamıştık" diye devam etti.

Meclis Başkanı, bu çerçevede düzenlenen bazı faaliyetlerin takvimi paylaştı:

  • Salgın döneminde milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitim gördüğü bugünlerde, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT ile işbirliği içinde, öğrencilere "Açılışının 100. yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi" başlıklı kısa bir ders içeriği hazırlanacak
  • 23 Nisan haftasında yayınlanmak üzere Meclis tarihini konu alan 23 dakikalık belgesel, tüm medya mecralarının kullanımına açılacak
  • Dünü ve bugünü anlatan bir kamu spotu ve 100. Yıl konulu üç kısa film ekranlarda olacak

"Evde Kal" çağrısına uyarak 100. Yıl coşkusunu yaşatmak için iki çağrıda bulunan Şentop, şöyle devam etti:

"Birincisi, imkanı olan herkesi 20 Nisan Pazartesi itibarıyla 100. Yılı, Milli İrade ve Milli Mücadele’yi konu alan kişisel videolarını sosyal medyadan yayınlamaya davet ediyorum. 19 Nisan akşamı ilan edeceğimiz ortak etiketle yayınlanacak ve bu videolardan en çok beğeni alan ilk 500 tanesine, TBMM 100. Yıl İcra Komitesi tarafından kitaplar hediye edilecektir.

İkincisi, şu günlerde herkesin evde kalarak bu anlamlı yıldönümünü kutlama arayışı ve heyecanına yönelik bir davetimiz daha var. 23 Nisan 2020 akşamı, bir çok yabancı parlamento başkanının ve misafirin de katılımıyla TBMM’nin bahçesinde, farklı şehirlerimizden canlı katılımlarla da renklenen ve yüzyıllık Meclis tarihimizi anlatan güçlü bir gösteri eşliğinde büyük bir resepsiyon planlamıştık. Şimdi onun yerine, bütün vatandaşlarımızın bir şekilde katılabileceği, aynı dakikalarda bütün herkesin kalbinin aynı duygularla atacağı bir davetimiz var."

 

Şentop, açıklamasını "Nasıl ki 100 yıl önce muazzam bir direniş ruhuyla zaferlere eriştiysek, yine aynı dayanışma ruhuyla, devletimiz tarafından açıklanan tedbirlere uyarak bu zor günleri atlatacağımıza gönülden inanıyorum" sözleriyle noktaladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU