Karantinayı ihlal eden hasta: Pozitif olduğumu bilsem çocuklarımı tehlikeye atar mıyım?

Kovid-19 şüphesiyle karantinada olduğu İstanbul'daki evinden ayrılarak Rize'ye giden K.E.’nin testi pozitif çıktı. Yakalanarak yeniden gözetim altına alınan K.E. kendisini “Pozitif olduğumu bilsem çocuklarımı tehlikeye atar mıyım” diye savundu

Fotoğraf: AA

İstanbul’da yaşayan K.E. 20 Mart'ta rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kovid-19 şüphesiyle test yapılan K.E.’den evinde 14 gün boyunca kendisini izole etmesi istendi.

Yapılan takiplerde K.E.’nin 14 gün dolmadan karantina kurallarını ihlal ettiği, vefat eden eşinin mahkemesi nedeniyle Rize'nin Fındıklı ilçesine gittiği belirlendi.

Test soncum 17 gün sonra söylendi

Bunun üzerine bilgi verilen güvenlik güçleri K.E.’yi Fındıklı ilçesinde yakaladı. Kontrollerinin ardından evinde yeniden karantinaya alınan K.E. ise kendisini sosyal medya hesabından şu sözlerle savundu:

Bu yaz, hazin bir şekilde mobilya mağazasında, yüksekten düşme sonucu, eşimin vefat etmesinden sebep, tüm aile bireyleri olarak ağır bir travma geçirdik. Bu üzüntü, tansiyon hastası olmamın da etkisinden sebep İstanbul’daki evimde bayıldım. 112 Acil beni alıp hastaneye götürdü. Sabaha kadar müşahede altında kaldım. Beni hastaneden bir bulgu olmaması sebebi ile ilaç yazıp taburcu ettiler. 4-5 gün evimde kaldıktan sonra tekrardan hastaneye gittim ve yine 2 günde hastanede müşahede altında tutuldum. Taburcu edilmem sonrasında evime geldim.

Eşimi kaybetmem ve yaşamış oluğum bu durumlardan dolayı psikolojik travma yaşadım, bu nedenden memleketime gitmek istedim. Ayrıca, 31.03.2020 tarihinde eşimin vefatı ile alakalı mahkemeye de katılmak istedim, ancak ben buraya geldikten çok sonra tüm duruşmalar iptal edilmiştir. Hastanede kaldığım süre zarfında şahsıma 'pozitif' olduğuma dair herhangi bir bilgi aktarımında bulunmamışlardır. 17 gün sonra Rize/Fındıklı ilçesindeki evime polis ekipleri gelip 'pozitif' olduğumu söylediler. Pozitif olduğumu bilsem, oğullarım ve gelinim ile birlikte arabayla seyahat edip, hem kendimin hem de onların hayatlarını tehlikeye atar mıydım? Bilinçli bir insan olduğum kanaatindeyim, tüm çevremde beni bu şekilde bilir.

K.E'nin kaldığı binada da karantina tedbirleri uygulandığı, temas ettiği kişilere test yapılmaya başlandığı da kaydedildi.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU