Prof. Canan Karatay'dan sağlık çalışanlarına yüksek doz C vitamini önerisi

Karatay: Sağlık kahramanlarımızın tümünü korumak zorundayız. Geç kalınmadan bir an önce uygulamaya geçmemiz ve başlamamız şarttır

Fotoğraf: AA

Kalp ve iç hastalıkları profesörü Canan Karatay, koronavirüs salgınının en az 600 sağlık çalışanına bulaştığına dikkati çekerek C vitamini önerisinde bulundu.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde Canan Karatay’ın bir mektubuna yer verdi.

Karatay’ın mektubu şöyle:

Kem küme vaktimiz yoktur. İki doktor, bir dişhekimi, bir hemşiremizi kaybettik. 600'den fazla sağlık çalışanı karantinada ya da yoğun bakımda tedavi altındalar. Senelerden beri bilinen ve halkımızdan saklanan, gizlenen bir gerçek var: Başta korona olmak üzere tüm virüs hastalıklarına en etken madde yüksek doz C vitaminidir. En ön safta ölesiye çalışan tüm sağlıkçılarımıza dinlenme süreleri içinde bir saat içinde yüksek dozda IV C-VİTAMİNİ vermeye başlamalıyız. 

Yok efendim, ‘Deneme süresi', yok efendim ‘Kanıtlanmış mı?', yok efendim ‘Yan etkisi nedir?' sorularını soracak zaman olmaz acil durumlarda. Ayrıca, senelerden beri uygulanmakta ve başarılarla sonuçlanmış bir yöntemdir yüksek doz C vitamin infüzyonu. Duyulmamış, saklanmış, alay edilmiş olması ise endüstrinin etkisiyledir. Bu alanda yüzlerce çalışmanın yayını engellenmiştir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk’ün yazısına göre Karatay, Çin, Güney Kore ve New York'ta koronavirisüne karşı yüksek doz C vitamininin hastalara uygulandığını, bilimsel dergide başarılı sonuçlar alındığını da söyledi ve şu ifadelerle mektubuna devam etti:

Bizler de hastalanmaları ve ölümleri acilen önlemek zorundayız.

Yok efendim ilaç bulunmuşmuş, aşı çalışmaları başlamışmış… Hepsi boş, ilaç firmalarının güdümünde olanların eveleme, gevelemeleridir. Hiçbiri bizim en ön safta savaşan kahramanlarımıza yönelik, ifadeler değildir. Grip aşısının faydası yoktur. Gribin, ilaçla tedavisi yoktur. Sanki aşı yapılınca kimse grip olmayacakmış algısı yaygınlaştırılıyor.

Sağlık kahramanlarımızın tümünü korumak zorundayız. Geç kalınmadan bir an önce uygulamaya geçmemiz ve başlamamız şarttır. C vitamin doğaldır, çok ucuzdur, yan etkisi azdır, canlarımızı kurtaracaktır, uygulanması son derece kolaydır.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU