İBB: Otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcular alınmayacak

İBB Sözcüsü Murat Ongun, 100 bin adet maskenin ücretsiz olarak dağıtılacağını açıkladı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, yarından (4 Nisan 2020) itibaren otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcuların alınmayacağını duyurdu.

Ongun Twitter'dan yaptığı duyuruda “Değerli İstanbulluların bu hassas konuda duyarlı olacaklarına şüphemiz yoktur” mesajı paylaştı.

Ongun daha sonraki tweet'inde "İBB olarak aldığımız karar gereği yarın metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarımızda 100 bin adet maske vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır" açıklaması yapmıştı. 

"İnsanların toplu olarak çalışmaya devam ettiği iş yerlerinde de benzer tedbirler alınacaktır" diyen Erdoğan şunları kaydetmişti:

Tüm bunlara ilave olarak, Türkiye genelinde insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbiri almayı sürdüreceğiz. Şehirlerimizin tamamında insan hareketliliğini azaltmak için gereken ilave tedbirler, yarından itibaren İl Pandemi ve İl Hıfzısıhha Kurulları tarafından alınıp uygulanabilecektir. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak, sosyal mesafeye en az 3 adım olarak mutlaka riayet edilecektir. İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır.

"118 personelimizin testleri pozitif"

Ongun, İBB'nin 70’i bağlı kuruluşla ve iştirak şirketleri, 48’i de İBB olmak üzere toplam 118 personelinde koronavirüs testinin pozitif çıktığını ifade etti.  

Ongun, "Mesai arkadaşlarımıza şifa diler, İstanbul genelindeki tüm hizmetlerimizin eksiksiz devam ettiğini belirtiriz" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU