Ankara'daki polis tacizi TBMM'yi karıştırdı... AK Parti: "Babası FETÖ'cü" ifadesine gerek yoktu

Üniversite öğrencisi Merve Demirel'e yönelik polis tacizi AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefeti TBMM Genel Kurulu'nda karşı karşıya getirdi

Cumartesi günü Ankara’da eylem sırasında gözaltına alınırken Merve Demirel’e uygulanan cinsel taciz Meclis Genel Kurulu’nda gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin polisin tacizini “telaşın verdiği yanlış hareket” olarak nitelendirdi:

“Ben o görüntüleri izledim, hem emniyet müdürlüğünün çektiği görüntüleri izledim hem de olay esnasında çekilen görüntüleri izledim. Bu görüntüler kamuoyuna dağıtılırken, bence kastı aşan bir şekilde, olaydan öte Emniyet teşkilatını tahkir etmek üzere bir üslup kullanılıyor…

 


“Keşke kadın polis olsaydı”

AK Partili Zengin görüntüler üzerinden emniyet teşkilatına “tacizci” eleştirisi yöneltildiğini savundu: 

“Bu görüntüden yola çıkarak emniyet teşkilatını "tacizci" diye itham etmeye de asla tahammülümüz olamaz… Ben, özensizlik içerisinde bir tavır görüyorum yani bir telaş içerisinde bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği bir yanlış hareket var ama bunun da yanlış olduğunu söylüyorum, olmamalıydı. Keşke orada bir kadın polis olsaydı, onlar müdahil olsalardı.”

Zengin polise kendini savunma imkanı verilmesi gerektiğini söyledi. 

“Hem Merve Demirel'in yaşadığı mağduriyet neyse bunu takip edelim ama sonuçta da itham edilen, orada görevini yapan polis memuruna kendini savunmak için bir imkân verelim ama günün sonunda da asla ve kata Emniyet teşkilatımızı tahkir edecek, onları tacizle itham edecek bir tabloya da müsaade etmeyelim. Bu teşkilat hepimizin teşkilatı.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erkan Baş ile Özlem Zengin tartıştı

Özlem Zengin'in sözlerine Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş'tan itiraz geldi. Baş, “Hakkını arayan bir kadının Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde uğradığı muameleyi anlatmaktan biz utanıyoruz, savunmaktan utanmayanları da kınıyoruz” dedi. 

Baş’ın sözleri üzerine Özlem Zengin tekrar söz aldı. 

“Bugün bu Mecliste Ankara'da olan olayla alakalı hiç kimseyi savunan bir cümle kullanmadım… Hatta biz böyle bir şeyin yargıya taşınmasından memnuniyet duyduğumuzu söyledik. Takip edelim, nedir, ne olmuş, kim yapmış ama tek bir fotoğraf karesinden yola çıkarak da bir polis memurunu tacizci addetmeyelim, görelim olayı."

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan da aynı konuyla ilgili söz aldı. Kurtulan, olayın medyaya yansımasının ardından Ankara Emniyeti'nin yaptığı açıklamayı eleştirdi. Açıklamada, gözaltına alınan eylemci Merve Demirel’in babasının "FETÖ’cü olduğu” ifadesi yer almıştı: 

'Özrü kabahatinden büyük' dedikleri bu olsa gerek. Hukukun işlediği bir ülke olsaydık öncelikle o polis, sonra da bu açıklamayı yapan emniyet müdürü görevden alınırdı. Tam da iktidarın kolluğuna yakışır bir açıklama. Polis o anda babasının FETÖ'cü olduğunu anladığı için mi acaba cinsel saldırıda bulundu? Bunu da yetkililere sormak istiyorum. 

Kurtulan'a yanıt AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den geldi:

“Böyle bir ifadenin orada olmasına da gerek yok, onu belirtmek isterim. Onunla ikisi arasında da bir bağlantı kurmuyor, meşrulaştırmıyor. Kaldı ki öyle olsa bile bunu yapamazsınız, hiçbir alakası yok, hiçbir arkadaşım da bunun olmasına asla müsaade etmez. Burada mesele, mağdur olduğunu iddia eden ile yaptığını iddia eden kişinin hukuka uygun olarak bu süreçlerini tamamlaması.”

Oturumda CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da söz aldı. Tanrıkulu, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasının “polisi koruyan” bir içerikten oluştuğunu ve Merve Demirel'den özür dilenmesi gerektiğini savundu.

DAHA FAZLA HABER OKU