Futbolun devam ettiği Nikaragua'da protesto: Oyuncularımız korkuyor

Dünyada devam üç ligden biri olan Nikaragua’da Diriangen takımından oyuncular, maçların sürdürülmesini protesto amaçlı sahaya maskeyle çıkmıştı. Kulübün genel menajeri Salazar, "Turnuvayı askıya almak istiyoruz, ancak çoğunluk devam etmek istiyor” dedi

Diriangen Futbol Kulübü oyuncuları, liglerin devam ettirilmesini maske ile protesto ediyor / Fotoğraf: Diriangen FC

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada 160'tan fazla ülkede etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, spor organizasyonlarını da etkiledi.

Başta Asya ve Avrupa kıtasında düzenlenmesi planlanan spor organizasyonları askıya alınırken, futbol müsabakaları da bir süreliğine durduruldu.

Dünya üzerinde Kovid-19 salgını için alınan önlemler herkes tarafından takip edilirken Belarus, Nikaragua ve Burundi'de futbol müsabakaları oynanmaya devam ediyor.

Nikaragua Liga Primera'da üçüncü sırada bulunan Diriangen Kulübü de tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi liglerin ertelenmesini istiyor. Oyuncular, devam etme kararını protesto etmek için birçok kez sahaya maske ve eldivenle çıksa da ligdeki çoğunluk devam edilmesinden yana.

Guardian gazetesine konuşan kulüp yetkilileri, devam kararına itiraz ettiklerini ancak bunun kabul edilmediğini bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Turnuvayı askıya almak istiyoruz"

Diriangen Kulübü Genel Menajeri Sergio Salazar, futbolcuların oynamaya devam etmek istemediklerini belirterek, "Çok korkuyorlar ve onları anlıyoruz. Turnuvayı askıya almak istiyoruz, ancak tüm kulüpler oy kullandı ve çoğunluk devam etmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Kovid-19'dan 5 kişinin öldüğü açıklanan ülkede koşulların haftalık gözden geçirildiği bildirilirken, Diriangen salı günü 10 kulübün katılımıyla yapılan toplantıda liglerin devam etmesine karşı çıkan tek kulüp oldu. 

Salazar, hükumetin baskıları nedeniyle diğer kulüplerin devam etmek istediğini, kendi takımlarının devletten destek almayan tek kulüp olduklarını ileri sürdü.

 

Managua taraftarı - AFP.jpg
Tribünde maske ile maç izleyen Managua taraftarı / Fotoğraf: AFP

 

"Kendimizi güvende hissediyoruz"

Futbolun devam ettiği ülkede ligin dördüncü sırasında bulunan Walter Ferretti Kulübü'nden Dshon Forbes, kendisi açısından bir endişesinin olmadığını belirterek, "Benim işim oynamak ve sağlıktan sorumlu kurum bu faaliyetleri askıya almazken her şey normal olarak devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Managua takımında oynayan İspanyol oyuncu Pablo Gallego da Forbes ile benzer açıklamalarda bulunarak kulübün kendilerine çok iyi baktığını ve kendisini "çok mutlu" hissettiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

Fiziksel bütünlüğümün risk altında olduğunu hissedersem onlarla konuşacağıma eminim ama biz kendimizi güvende hissediyoruz ve uygun önlemler alındığını hissediyoruz.

 

Independent Türkçe, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU