Brezilya'da ertelenmeyen maça tepki: Gremiolu futbolcular sahaya maskeyle çıktı

Brezilya Birinci Futbol Ligi takımlarından Gremio'nun oyuncuları, maçların koronavirüs salgınına rağmen ertelenmemesini protesto etmek için sahaya maskeyle çıktı

Fotoğraf: Reuters

Brezilya'daki futbol karşılaşmalarının seyircisiz oynanmasına karar verildi ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün yeni tip koronavirüs (Kovid-19)'u "küresel salgın" ilan etmesine karşın liglerin sürmesi, tepkilere yol açtı.

 

Gremio - AFP.jpg
Gremiolu futbolcular, ertelenmeyen maça tepki göstererek sahaya maskeyle çıktı / Fotoğraf: AFP

 

Gremio Kulübü'nün oyuncuları ise işi bir adım ileri taşıdı ve tepkilerini Sao Luiz ile oynadıkları Gaucho Eyalet Şampiyonası 2. tur karşılaşmasının seremonisine maskeyle çıkarak gösterdi.

 

Gremio - AFP1.jpg
Renato Portaluppi / Fotoğraf: AFP

 

Gremio Teknik Direktörü Renato Portaluppi ve yedek oyuncular da 3-2 kazandıkları mücadele boyunca kulübede maskeyle oturdu.

Maçtan futbolcuların yaptığı protesto gösterisi hakkında konuşan Gremio 2. Başkanı Paulo Luz, şöyle konuştu:

Futbolcuların maske takarak sergiledikleri bu protesto gösterisi, bizim de arkasında durduğumuz gibi, Brezilya’da liglerin corona virüsü tehlikesi tamamen bitene kadar ertelenmesi gerektiğinin altını çizdi. Dünyadaki diğer ülkelerde bu konuyla ilgili sert tedbirler alınıyor. İnsan hayatını her şeyden önemli.

Brezilya'daki bazı futbol maçları ertelendi

Maçların seyircisiz oynatılmasına gösterilen tepkilerin ardından Brezilya'daki bazı futbol karşılaşmaları, Kovid-19 salgını yüzünden süresiz ertelendi.

Brezilya Futbol Federasyonu (CBF), Brezilya Kupası ile kadınlar birinci ve ikinci liglerinin yanı sıra alt yaş gruplarındaki ulusal turnuvaların da bir süre oynanmayacağını açıkladı.

 

 

Açıklamada, maçların seyircisiz oynandığı eyalet şampiyonalarıyla ilgili kararların ise ilgili federasyonlar tarafından alınacağı ifade edildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU