Barcelona'da maaş kesintisini kabul eden oyunculara Xavi ve Puyol'dan övgü: Sizinle gurur duyuyoruz

Barcelona'nın efsaneleri Puyol ve Xavi, maaş kesintisi kararına destek vererek, teklifi kabul eden futbolcuları tebrik etti

Carles Puyol - Xavi Hernandes / Fotoğraf: Reuters

İspanya La Liga ekibi Barcelona'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle profesyonel branşlardaki sporcularının maaşlarında kesinti yapma kararı, kulübün efsane futbolcuları tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Barcelona eski kaptanı Carles Puyol, Lionel Messi'nin yüzde 70'lik kesintiyi duyurduğu Instagram paylaşımına cevap vererek, "Sizinle gurur duyuyorum, harikasınız" ifadelerini kullandı.

 

 

Takımın Puyol'dan sonraki kaptanı olan eski futbolcu Xavi Hernandez, oyuncuların örnek bir davranış sergilediğini belirterek, "Hepiniz harikasınız, sizleri tebrik ediyorum" yorumunu yaptı.  

Eski Barcelonalı futbolcu Samuel Eto'o da karara destek vererek, "Ne kadar harika. Bütün takıma bravo" değerlendirmesinde bulundu.

Futbolda A takımda sporcuların maaşlarında yüzde 70 oranında kesinti yapılacağını belirten Barcelona, bu şekilde diğer kulüp çalışanlarının maaşlarının tamamını almasının garanti edileceğini duyurmuştu. 

 

 

Bordo-mavili kulüp, "sağlık krizinini yaşandığı bu olağanüstü dönemdeki anlayışlarından dolayı" tüm sporcularına teşekkür etmiş, Kovid-19 salgının sona ermesinin ardından maaşların yine tam olarak ödemeye devam edeceklerini açıklamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Kovid-19 salgını nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından maç günü, sponsorluk ve yayın gelirlerinin düşmesiyle ekonomik olarak zor günler geçiren spor kulüpleri, giderlerinin en büyük kalemlerinden olan oyuncu maaşlarında kesintiye gitme kararı aldı.

Almanya'da Borussia Mönchengladbach, oyuncu maşşlarını yüzde 50 indirirken, İsviçre ekibi Sion, indirim yapmayı kabul etmeyen 9 futbolcusuyla yollarını ayırdı.

İspanya'da ise Barcelona'nın yanı sıra Atletico Madrid ve milli futbolcu Enes Ünal'ın takımı Real Valladolid de benzer bir adım attı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU