Honda Türkiye'den çıkıyor mu, kalıyor mu? Son açıklama Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı'ndan

Bülent Kılıçer: Civic'in üretimine 2021 yılında son vereceğiz, o tarihe kadar çalışanlarımızla yola devam edeceğiz

Honda Türkiye Otomobil ve Motosikletten Sorumlu Satış, Pazarlama ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin sorularını yanıtladı.

Habere göre Kılıçer, "Honda, Türkiye’den çıkmıyor. Sektörde yaşanan gelişmeler doğrultusunda önümüzdeki dönemde elektrikli araçların üretimine yoğunlaşacağız. Bu kapsamda üretim kapasitesinin optimize edilmesi ve üretim verimliliğinin artırılması gerekliliğini göz önüne alarak küresel üretim sistemimizi ve kabiliyetimizi tekrar gözden geçiriyoruz" dedi.

Honda'nın, Türkiye'de üretimini yaptığı tek model olan Civic'in üretimine 2021'de son vereceği bilgisini Kılıçer de teyit etti. "Planlı üretim 2021 yılı sonlarına kadar süreceğinden bu tarihe kadar çalışanlarla yola devam edeceğiz. Honda’nın tüm faaliyetlerinin temelinde yatan 'bireye saygı' felsefesi doğrultusunda aldığımız kararlar ve bu kararların olası etkileri konusunda son derece şeffaf bir yaklaşım sergileyeceğiz" dedi.

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı, Honda Motor Başkanı Takahiro Hachigo’nun sözlerini hatırlattı. "Hachigo'nun 19 Şubat'ta Tokyo’da yaptığı basın toplantısında da ifade ettiği gibi Honda, Türkiye’deki faaliyetlerine devam etmeyi planlamaktadır" dedi. 

Ancak haberde 2021 sonrası için ne planlandığına dair bir detay da Honda'nın Türkiye'de yürüteceği faaliyetin üretimi kapsayıp kapsamayacağı bilgisi de yer almadı. 

DAHA FAZLA HABER OKU