Dilipak: Kenevir tohumları gümrükte bekliyor; yazıktır, günahtır, yapmayın

“Isıl işlemden geçireceklermiş, değiştirin mevzuatı, Allah’ın emri mi bu?”

Fotoğraf: AA

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, kenevirin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde kullanılabileceği iddiasını taşıyan bir yazı daha yazdı.

Dilipak, “Korona, tarım ve hayvancılık üzerine” başlıklı köşe yazısında nisan ayında ekim mevsiminin geldiğini belirterek şunları yazdı:

Çiftçilerin mazot, elektrik, ekipman, tohum, ilaç, gübre ve pazar sorunlarının çözülmesi gerek. Bakın ABD korona tedbir paketinde daha geniş alanlara kenevir ekilmesini programına aldı. Radyasyon ve oksijen konusunda bu konuda hayati önem sahip. Aylardır söylüyoruz ama dinleyen yok. Kenevir tohumu gümrükte bekliyor. 19 il sınırı kaldırılmadı. THC ve CBD konusundaki talepler görmezden geliniyor. Bırakın teşviği açıkça bu iş değişik bahanelerle engelleniyor. Yazıktır, günahtır yapmayın. Nisan başında kenevir ekimi başlayacak. Gümrükteki tohumu ısıl işlemden geçirip murdar edip verecekler. Mevzuat böyleymiş. Değiştirin mevzuatı, Allah’ın emri mi bu! Acil durum var, Afet ve Kriz komitesi içinde “Kamu yararı” komisyonu kurun. Elini yıka evde kal, bize güven, gerisini merak etme sen! Siz de bize güvenin biraz! Siz bizim için varsınız. Siyaset güven değil denetim müessesesidir.

Independent Türkçe, Akit

DAHA FAZLA HABER OKU