Salgının mali yükü karşısında “derin endişe duyan” Alman bakanın cesedi raylarda bulundu

Eyalet Başbakanı, bakan Schaefer için “Salgının etkilerini aşmaya çalışan firmalar ve işçiler için gecesini gündüzüne katarak çalışan biriydi” ifadesini kullandı

Thomas Schaefer (AP)

Koronavirüs salgınıyla mücadele eden Almanya, Hessen eyaleti Maliye Başkanı Thomas Schaefer’in ölüm haberinin şokunu yaşıyor.

54 yaşındaki bakanın cesedi cumartesi günü raylar üzerinde bulundu. Wiesbaden savcılığı Schaefer’in ölüm nedeninin intihar olduğuna inandıklarını belirtti.

AFP’nin haberine göre Eyalet Başbakanı Volker Bouffier bugün yaptığı açıklamada, Schaefer’in görünüşe bakılırsa koronavirüs salgınının yol açtığı ekonomik zorlukların nasıl üstesinden gelineceğine dair yaşadığı “derin endişe” sonrası intihar ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bouffier açıklamasında, “Şok yaşıyoruz, olanlara inanamıyoruz ve hepsinden öte son derece üzgünüz” dedi.

Eyalet lideri, 10 yıldır Hessen’in Maliye Bakanı olarak görev yapan Schaefer’den “Salgının ekonomik etkileriyle baş etmeye çalışan firmalar ve işçiler için gecesini gündüzüne katarak çalışan biriydi” diye bahsetti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yakın ortaklarından olan Bouffier, “Bugün, Schaefer’in derinden endişe taşıdığını kabul etmek zorundayız… Tam da böylesi zor bir zamanda onun gibi birisine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Bouffier gibi Merkel’in merkez sağ partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden (CDU) siyaset yürüten Schaefer evli ve iki çocuk babasıydı.

Deutsche Bank ve Commerzbank gibi bankaların merkezlerinin de bulunduğu Almanya'nın finans başkenti Frankurt şehri Hessen eyaletinde yer alıyor. Bu şehir, Avrupa Merkez Bankası’na da ev sahipliği yapıyor.

 

AFP

DAHA FAZLA HABER OKU